Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dělat o prázdninách?

Od: dzejny* odpovědí: 16 změna:

Mám dlouhé vysokoškolské prázdniny, minulý rok jsem se vydala do zahraničí na 3 měsíce a nedopadlo to moc vesele, tak letos chci naplánovat víc aktivit, nechci se jen poflakovat doma..ráda bych vaše zkušenosti a nápady (jelikož jsem s agenturou spálila, tak raději touhle formou doporučení)

Zajímá mi vše, co se dá podnikat, od jazykových kurzů po jiné kurzy, dovolené jak zahraniční tak tuzemské, oblíbená místa a aktivity..povídejte ;)

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Tak jako prvni me napadla brigada:) kdekoliv a kdykoliv... lehka, zabavna, tabory, skoly:) pokud by ses hodne nudila, mame trikrat tydne trenink a serii osmi zavodu v obdobi kveten - zari:) objed hrady, zamky, vysplhej se na hory, uc se slanovat, potapet, nahraj vlastni CD, zaplat si zazitkovy den (treba hra Na stinadla - Stara Praha), den na bojisti a tak:D

dzejny*
hodnocení

A co trénujete? Já mám tréninky 2x týdně, nějaké závody taky budou...ale ráda bych měla o prázdniny vážně nabito :D

martinaa*

Teda Vas obdivuju, ja budu rada, kdyz si na chvili sednu:) trenujeme lode:) makacka, clovek je potom fakt rad v posteli:D

xxx*
hodnocení

0x

Pořiď si motorku a vyraž po evropě. Nejdřív na západ a pak přes Skandinávii na východ. Nádherná krajina zajímaví lidé. Projedeš celou Evropu nádherný zážitek.

dzejny*
hodnocení

Jsem ráda, že jsem se naučila řídit auto...motorky miluji,ale jen jako spolujezdec ...:) další nápady? :)

hodnocení

0x

Partaka (kamarad, kamaradka, pritel, pritelkyne, pes)

a stopem pres Slovensko, Ukrajinu, Rusko, Kazachstan, Cinu, Vietnam, Laos, Thajsko, Malajasii a Indonesii az do Australie.

dzejny*
hodnocení

:D to je hezké a naši mi vydědí...po minulém létě v zahraničí mi nepustí pomalu ani k babičce (přeháním :D)

dzejny*
hodnocení

To mi vážně nikdo neporadí nějakou konkrétní akci, místo, kurz... :( ..přeci se neflákáte celé prázdniny doma :)

xxx*

A co třeba Tropical Island? Je to sice za hranice, ale jen na víkend. :)

dzejny*
hodnocení

dobrý nápad ;)

eulalie*
hodnocení

0x

Je zvláštní, jak různí vysokoškoláci mohou trávit svůj volný čas o prázdninách. Jedna si tu stěžuje, že samou prací neví kam dříve skočit a nestíhá, aby si vydělala na živobytí, vy zase naopak hledáte nějakou prima zábavu, dovolenou. Jako co chcete poradit? Snad víte, co vás baví, ne? Co chcete, abychom vám poradili, každého baví něco jiného. Kupte si nějakou tu slevovou jízdenku od Českých drah a vyražte po Evropě vlakem.

dzejny*
hodnocení

Tak snad nebude tak zle, že jsem se zeptala...abych uvedla věci na pravou míru, pracuji celý rok v divadle, ale přes léto se nehraje tudíž mám zasloužené volno na prázdniny a flákání, jak říkám, minulý rok přes agenturu to nedopadlo dobře, tudíž hledám rady touto cestou, nechci, aby mi někdo řekl, tohle by tě mohlo bavit, samozřejmě, že vím, co mě baví...ale spíš jsem chtěla typy na místa nebo kurzy, něco co je vyzkoušené osobně, nereda bych zase bosou nohou šlápla do vosího hnízda a minulý rok to bylo v zahraničí dost divoké vosí hnízdo možná sršní...nějaká paní mi třeba poradila toto:

Loni jsem byla například ve Štěkni. K ubytování doporučuji zámecký klášter. Sestřindy (řád anglických panen) podnikají v cestovním ruchu, jsou skvělé, ubytování není drahé, strava je prima. Každý týden je v zámeckém sále nějaký koncert. Kolem zámku je moc hezký anglický park. Koupání na štěkeňském jezu je super, jinak je to místo hojně využívané vodáky. Kousek od Štěkně jsou Strakonice, což je moc pěkné město se zajímavým hradem v centru.
zamek-steken.cz/...

A takhle jsem si to nějak představovala...

eulalie*

Aha, tak si zajeďte do Liberce, z nádraží jede soukromý vlak do Žitavy v Německu (ale vzhledem k tomu, že to příhraniční styk, tak jízdenka je fakt levná, stačí se zeptat na nádraží). A z nádraží ze Žitavy jede historický vlak do Kurort Oybin a tam je ve skalách vytesán a postaven klášter a hrad, nyní už zřícenina. Ale, nevím, jestli je tam nyní sezona, když není léto. Je tam však nádherně, hrad stavěl Karel IV.

dzejny*
hodnocení

Moc děkuji za nápad, ukládám si..skvělé...já to právě plánuju až na ty letní prázdniny ;)

lidus*
hodnocení

0x

Dcera s partou šílenců projeli na kolech jeden měsíc prázdnin na SŠ republiku a sbírali turistické známky. VŠ už měla docela jiné starosti než adrenalinové zážitky.

hop®
hodnocení

0x

Milá Džejny, už chvíli tuto debatu poočku sleduji a přemýšlím, co bych poradil já. Vidím rady "od Šumavy k Tatrám", možná až na Ural. Jsou to různorodé nápady, které určitě stojí za zamyšlení. Píšeš, že Tě zajímá vše, ale to je pak těžší poradit něco konkrétního.

Pod pojmem "ideální dovolená" si někdo představuje válení na pláži u moře. A jiný vezme na záda usárnu a prostě někam jde, jedno kam, hlavně že bude klid a po cestě občas útulná hospůdka.

Já jsem několikeré své poslední prázdniny a potom následně i další dovolené trávil brigádami (na škole, kvůli nedostatku financí), "válením" se u jihočeského rybníka a popíjením (za ty finance z brigád, posléze z platu) a tábořením s děckama (jako vedoucí, nejdřív pionýrský, pak odborné kroužky) - to mě asi bavilo nejvíc...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]