Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, bydlím na koleji a někdy (většinou) tady bývá hrozný hluk, sousedi si pouštějí techno, nadskakují mi hrnky v policích atd. mužete mi doporučit nějaké špunty do uší při kterých by se dalo skutečně spát nebo učit? Koupila jsem si dvoje v lékárně a oboje ztlumují jen trochu, na tohle opravdu nestačí, děkuji za reakce
No, na spaní mě to nikdy nenapadlo, ale v práci jsme kdysi k bruskám a bucharům používali gumové - na více použití. K sehnání budou někde v ochranných pracovních pomůckách. Měly takové lamely, že se po vytažení daly umýt mýdlem a používat třeba půl roku. A ty teda utěsnily ucho, že člověk neslyšel ani sám sebe.
Jednou jsem použil špunty do uší proti chrápání kolegy. Tam pomohly.
Potom používám špunty do uší na festivalech, kdy před hlavní hvězdou festivalu vystupují skupiny, které kvalitu nahrazují hlasitostí. Tady je to spíše jako ochrana uší před trvalým poškozením.
Mám vyzkoušené pěnové špunty. Ty musíš smotat a zmačkat až na tyčinku o průměru 2mm a potom co nejrychleji vložit do ucha. Pokud se pěna zvětší ještě před uchem, pak v uchu nedrží a ani netlumí hluk. Takže vytáhnout a znovu smotat.
Jo, ty žluté pěnové, co se sežmoulají a vsunou do ucha jsou účinné hodně, mnohdy ale používám sluchátka, jak píše jabraka.
doplněno 11.11.12 19:37:Pokud je to kravál, že až nadskakují hrnky, tak to špunty nepomohou, takové vibrace už vnímá člověk celým tělem.
Pěnové zátky sice ucpu zvukovod důkladně, ale svým neustálým kontaktem mohou jemnou kůži zvukovodu dráždit. Jako aktivní střelec doporučuji americké armádní špunty, které se prodávají v armádních prodejnách a také na internetu ( www.bull.cz). Mají silikonové jemné lamely, které vytvoří po vsunutí do zvukovodu několik vzájemně oddělených komůrek, ideálně odstíní hluk. Stalo se mi kdesi v Itálii v kempu, v němž probíhala děsná italská diskotéka, že mi v noci jeden špunt ve spánku vypadl a málem jsem dostal psotník, co to bylo za rachot. A to já neusnu jen tak...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.