Nejste přihlášen/a.
Ahoj, jsem vyučená jako kuchař - číšník, mám nástavbu podnikání a chtěla by jsem skusit pedagogické minimum, aby jsem mohla pracovat, jako pani mistrová OV. Tak se chci zeptat, na jakou školu by jsem si měla podat přihlášku (škola, obor)? Nejlépe jižní čechy. Děkuji za odpověď.
Holky odpověď dobrá, dříve minimum stačilo, dnes už téměř všude chtějí minimálně Bc. (a myslím, že ho budou brzy chtít všude) V Brně icv.mendelu.cz/... a jistě i MU.
existuje asi 6 typů pedagogického minima, do každého je nutný jiný typ vzdělání.
Pro ped. min "Učitel odborného výcviku a učitel praktického vyučování" - budoucí mistrové na odborných školách je nutné mít maturitu, nemusí mít Bc. (požadavek komplet vš je u jiných typů Učitelství pro základní školy, Učitelství pro střední školy)...naopak stačí mít maturitu pro ped. min. na Vychovatelství, Pedagog volného času
doplněno 15.03.14 09:58:lidus------ano, máte pravdu...stejně mi připadá, že ve školství je teď s ped.min. dost chaos...vyšší požadavky na zaměstnavatele si mohou klást sami ředitelé škol, záleží na nich že dají přednost Bc. před maturantem (při tom mistr s maturou může být schopnější než Bc)
Jančo pouze si nerozumíme, na ped. minimum nemusí mít Bc. ale velká většina škol už na min. Bc. u dílenských učitelů, mistrů trvá.
příklad z praxe: vím o potravinářském učilišti, kde mistr odborného výcviku musí být vyučen v oboru, maturita v oboru, ped. minimum stačilo a od r.2012 má 5 let na to aby si doplnil min. Bc, vyjímka jen pokud je starší 50 let a víc jak 10 let učí. (studuje právě na té Mendelce)
Holky, jsem taky z Č.B., vyučená jako kuchařka, plus nástavba podnikání. Chtěla by jsem si udělat bakaláře, aby jsem mohla být mistrová odbor. výcviku na střední škole. Ale nevím, jaký obor si na stránkách JČU vybrat. pf.jcu.cz/...
Nejlépe prezenční (denní) forma studia.
Já se ptám nick si neměním. Letos mě teprve matura čeká a nevím,kam dál? První slečna je kuchař - číšník a já jsem jenom kuchařka. A chtěla by jsem to denní formou, ne dálkově. Na stránkách JČU jsem našla pouze kombinované studium.
máte v tom zmatek, bakalářské studium je něco jiného než pedagogické minimum. Když vystudujete Bc. zaměstnavatel po vás může chtít doplnit pedag. minimum. Ped. min. si doplňují i vystudovaní vysokoškoláci, pokud nestudovali pedag. fakultu
Status studenta máte do 26 let při prezenčním i kombinovaném studiu, přihlášky na veřejné vš do 1.kola se většinou dávaly do konce února
podívejte se na odkaz, co vám dávala "martinaa" pf.jcu.cz/...
doplňkové pedagogické studium pro učitele odborného výcviku (1,5 roku) - pro absolventy soš nebo sou s maturitou
nepotřebujete mít Bc. (jedině, že to po vás vyžaduje zaměstnavatel)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.