Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokazila jsem test

Od: duckenzie* odpovědí: 10 změna:

Včera jsme psali test z chemie a já ho hrozně pokazila. Dala jsem přednost matematice, kterou jsme psali ve stejný den. Na oboje bych se naučit nestihla.. Bohužel z teorie nemám skoro nic. Pár chabých pokusů a z příkladů jeden ze čtyř. Je jasný, že dostanu opravdu hroznou známku, s tím bych se vyrovnala, ale úplně se za sebe stydím co jsem tam napsala. Profesor mi v pololetí řekl, že jsem aspirantka na jedničku, normálně mívám dvojky a já se poravdu stydím, za to, co jsem tam předvedla. Nechci, aby si o mě myslel, že jsem tak hloupá. Bohužel se nemůžu nechat vyvolat, protože on nezkouší u tabule ani jinak, prostě se napíšou 4 testy za pů rok a konec. Každý náš test komentuje před všema, bojím se, co mi řekne.. :( Ale asi nemá smysl mu na to něco říct že?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jancak
hodnocení

0x

tak za učitelem zajdi a zeptej se ho, zda by sis mohla test opravit třeba přezkoušením...určitě to zkus, aspoň ukážeš zájem a že ti není špatně napsaný test lhostejný a uvidíš co ti řekne

martinaa*
hodnocení

0x

Pokud je to dobrý profesor, tak si rozhodně nebude u aspirantky na jedničku po plejádě pěkných známek na základě jednoho testu myslet, že je hloupá. Při slovním hodnocení můžeš narovinu říct, že jste ten den psali matiku a oboje bys nezvládla, nebo že jsi prostě podcenila přípravu.:)

Víc bych to neřešila, další známkou si to jistě opravíš.

kristyn3*
hodnocení

0x

Taky, jsem to žažila. Vím, jak se cítíš. Nevím, co jsou to zvyky (aspon já to tak mám). Ti učitele, naflákaji písemky na 1 den třeba i čtyři a pak se to nedá. Sice se máme učit průběžně, ale to nejde aspon u mě.

Prostě řekni, pravdu, že si se učila na matiku.

martinaa*

A teď si představ, že se ti na vejšce sejdou dvě těžké zkoušky v jeden den a do toho ještě zápočet...není tu nějaký pěkný smajlík s provazem kolem krku?*smich*

jokeer*
hodnocení

0x
Snad každý učitel ti dá šanci si to opravit. Stačí abys byla milá a hezky poprosila. Jde o to, jestli se jen stydíš nebo ti jde o tu známku. Good luck :D.

dobrman*
hodnocení

0x

Nic si z toho nedělej, to je přece normální, že má někdy člověk den blbec a něco pokazí.Nikdo není dokonalý a to, že se Ti nepovedl jeden test ještě neznamená, že jsi hloupá. A pokud je Tvůj profesor normální člověk, což jistě je, tak z toho tragédii taky dělat nebude.A navíc, jak píšeš, míváš jedničky a dvojky, tak jedna špatná známka Ti konečnou známku jistě taky natolik nezhorší, abys kvůli tomu měla takové výčitky.

duckenzie*
hodnocení

Bohužel jediná oprava je možná tak, že napíšu dobře ten test další. Podle mě je to nesmysl.. Ve všech ostatních předmětech si bereme referáty, kvízy nebo se necháme vyzkoušet. U něho ne. Tam má každý 4 známky za půl rok a to je konec. Nemůžeme se vyvolat ani připravit dobrovolnou práci. Na příští test se tedy opravdu připravím a snad to bude brát jako jeden úlet.

pu®

Já mám ale pocit, že žák má (snad zákonné? *nevi* ) právo být z každého předmětu též ústně přezkoušen. Podívejte se do školního řádu, umožnit by vám to měl... Ačkoliv je to ošemetné, "vyskakovat si" takhle, ono na gymplu mají kantoři poměrně volnou ruku, chtějí-li se studentovi později mstít :(

mirca*
hodnocení

0x

Nebuď taková šptka, být dobře naučená je vpořádku, ale chodit za učitelem, že se něco nepovedlo, jestli to můžete napravit? To snad ne, příště se test povede lépe, teď to nechte být.

dgch

Lepší je být šprt než se neučit vůbec a skončit jako uklízeč/ka, nebo ještě hůř. Každopádně se na to skus zeptat. Možná že to dovolí. Nic tím nemůžeš zkazit. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]