Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slovo: mím

Od: mam* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.

Nedávno jsem narazil na slovo mím a teď se mi to vybavilo. Existuje vůbec takové slovo? Je to hovorový výraz nebo už ani to ne?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Slovo mím existuje ve slovenštině - je to totéž, co české mim. Tedy herec pantomimy. Existuje i slovo mým - ve smyslu třeba mým národům, mým rodičům atd. Jinak slovo mím je typická fejsbůkovina...

hodnocení

1x

Zdravím:)Kde jste na toto slovo narazil?*sok*Já znám slovo "mým."Např."Mým Národům."To Vaše neexistuje...

figurek*
hodnocení

1x

Alif lám mím, alif lám rá.

Mím je arabské písmeno. A taky jméno z Tolkiena.

luke237
hodnocení

0x
Google par prikladu najde, ale vsechno to jsou preklepy tvaru "mým". Lidem se to asi plete proto, ze si mysli, ze je to stazeny tvar od "(s) mojím".
hujer123*

Chyba spíše pochází ze špatného skloňování: např. mí přátelé, oproti mým přátelům.

buss
hodnocení

0x

Třeba tady testy.nanic.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]