Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevím si rady

Od: mata97* odpovědí: 3 změna:

Ahoooooj. Jsem na Gymplu 1. rok. Mám známky docela OK, ale ne uplně nijak super, na vysvědčení jsem měla 3 trojky -aj, chemie, fyzika. Úplně ze srdce nenávidím fyziku a i tak nějak chemii, a ta AJ, máme přísnějšího učitele. Jazyky mě baví, ale nejdou mi nějak extrémně mooc..:D ALE PROSTĚ MĚ BAVÍ! :)) NO, ale k otázce. Na Gympl jsem šla, protože nevím čím chci být, a měla jsem samé jedničky v devítce, na tu školu dle mého názoru mám, mám i na vejšku. ALE! každý den se učím, od rána do večera, od večera do rána. A UŽ MĚ to prostě nebaví. Jdu třeba s kámoškama ze základky ven a ony vyprávějí, jak se nudí, že jsou furt venku, neno jak hrály 7 hodin na playstationu, a já jim řeknu: Tak se učte, ne? A to na mě začnou koukat, jestli jsem náhodou nespadla...No, já být na jejich místě (většinou je to hotelovka, obchodka, stavebka, peďák), tak se učím, abych ve třídě byla mezi nejlepšími, ale ony nee...Já jim tu volnost prostě závidím, ačinám pochybovat, jestli vůbec půjdu na Vš, prostě nejsou money, a z Gymplem ze mě bude socka, která vlastně nemá zaměření. Na ZŠ, kdy jsem s prominutím měla tři prdele času, jsem psala příběh, vlastně knížku, mám už hodně stran, teď přemýšlím, že ji smažu, protože pochybuju, že se k tomu někdy vrátím, byla jsem hodně tvořivá, ale tohle mě užírá. Já teď prostě přemýšlím jít na jinou školu, třeba zaměření cestovní ruch, nebo takhle, je možné jít na jinou školu po dokončení prváku do druháku? Myslím, že JÁ bych to rozhodně dohnala, nebo nějakou jinou školu...prostě takovou, kde bych se musela učit, ale né tak šíleně moc. Jsem z toho prostě nešťastná. Baví mě jazyky a to úplně všechny! Miluji cizince! :D A cízí země! Mám ráda i dějepis, ale spíše ty novější dějiny, jako je druhá světová atd...Hudebka mě baví, psychologie (základy společenských věd, sice mám špatné známky, ale aví mě to :D )Tahle škola ve mně nerozvíjí žádnou tvořivost, prostě učitelky si dupnou, my se našprtáme, píšeme písemku, mám třeba za jedna, ale já to, co jsem se naučila zapomenu, a do života je to na nic. Navíc, když jetě nevím, co s tou vejškou. Ach jo, nebo třeba, když čtu články o nemocích, fascinuje mě to, to mě také baví, ale celkově chemie ne... Co byste mi poradili, doporučili atd? Už se mi zdají i sny o tom, že jsem přestoupila, a mám jiné kamarády, lepší...tady na SŠ se semnou všichni baví, ale celkově kamarádství nic moc...Já ani nevím, co sama chci. Vítě, co byste mimohli doporučit? Asi jssem toho plno zapomněla, kdyžtak dopíšu, děkuju...(prosím nemyslete si, že jsem lajdák, co se chce vykašlat na školu, to v žádném případě!) a omlouvám se za chyby, toto jsem psala bleskovou rychlostí, proto to ani moc nedává smysl. A na jaké škole se třeba neučí fyika a chemi?

doplněno 11.03.14 19:44:

Joooo, a úplně nejvíc miluji skládání básniček a psaní příběhů. Už jsem vyhrála i literární soutěže, ale teď, už asi nemám ani fantazii a místo mozku mám z učevnic kostku.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Přírodovědné předměty (matika, fyzika, chemie, biologie) se probírají v mnohem menším rozsahu na SOŠkách humanitního zaměření. Na gymplu jsou tyto předměty vyučovány v největším a nejtěžším rozsahu.

S ukončeným 1. ročníkem můžeš nastoupit přímo do 2. ročníku na jiném oboru (či škole) po vykonání rozdílových zkoušek z odborných předmětů které jsi na gymplu neměla (pro tebe nic těžkého). O přestupu do vyššího ročníku rozhoduje ředitel na nové škole. Pokud uvažuješ o přestupu, zajímej se už teď, zda mají volno a formality vyřidíš koncem školního roku, případně poslední týden v srpnu. Během prváku mění školu víc studentů, takže se pár míst uvolní pro jiné.

Nemaž žádnou svoji tvorbu! To by byla opravdu velká škoda. Přestup dobře promysli, s gymplem budeš mít největší znalosti pro studium VŠ

doplněno 11.03.14 21:50:

jethro-----slečna asi nebude chtít jít na technický ani přírodovědný obor vš, spíše směřuje na humanitní obory

s gymplem budeš mít největší znalosti pro studium VŠ

Dovolím si pochybovat, přinejmenším záleží na oboru. Studoval jsem techniku, a naopak gymnazisti měli relativně největší problémy.

zvidavajanca*
hodnocení

3x
Jeste bych tomu dala chvili cas. Ono se to jestr srovna. Jsi evidentne chytra holka a trochu bych mela obavy, ze SOS je tak trochu "pod tvoji uroven".
Mozna bych se zamyslela nad stylem a efektivitou tveho uceni a pripravy do skoly.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]