Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strojírenští technici technologové, normovači

Od: charger® odpovědí: 5 změna:

Strojírenští technici technologové, normovači, Strojírenský technolog

Ahoj,ted budu končit maturitu. V jedne firmě chteji pozadovane vzdelani maturita TEDA ve vice firmach.

Ja bych se chtel zeptat jestli nekdo z as nedela tenhle obor nebo nema znameho. Plat je kolem 25 000 kč ale nekde i 30 000 kč . Já vím,že mě hned nezamestnaji jako tohle,protoze nemam praxi.

ale jak si mám udělat praxi abych se pak mohl o tohle misto uchazet? co mám dělat,abych mel minimalni praxi ty 2 roky a mohl o to zadat

Mám jit na vysokou škol,ze by me spise vzaly? kdyz budu Bc. nebo ing? diky za vase odpovedi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zda Vas prijme zalezi ciste na zamestnavateli. To my nevime.

Pokud by si byl prijaty jako technolog bez praxe, zcela urcite budes delat pod nekym zkusenejsim, pod kterym se zaucis a ktery bude tvou praci kontrolovat. Ze zacatku bys urcite delal na jednotlivych lehcich vecech a teprve postupne, az by si ziskal praxi ve vice oblastech, ktere pozice obnasi, by si dostal vetsi zodpovednost.

Pokud firme postacuje maturita, zrejme nepujde ze zacatku o zadne slozite technologie svarovani, lakovani, obrabeni a pod. Mozna napr. pocitani materialu na polotovary a jeho deleni a podobne.

Technicka VS se vzdy hodi. Je nesmysl se ptat, zda jit na VS kvuli nejake konkretni pracovni pozici. Pokud muzes, jdi na VS.

hodnocení

0x

Mít VŠ technického směru je v současnosti výhoda, ale i bez vš můžete získat dobrou práci a uplatnění. Vy jste v maturitním ročníku a nedával jste si přihlášky na vš? Do 1. kola na veřejné vš byla uzávěrka 28. února. Na technické obory přibírají ještě i ve 2. kole, někde i bez přijímacích zkoušek. Opravdovým "sítem"na technice bývají až zkoušky v 1. semestru...za mě určitě zkusit výšku. Můžete studovat prezenčně nebo kombinovaně (u toho mít přivýdělek, práci...záleží, jak byste stíhal)

Kdyby jste nešel na vš, či vás vyhodili v prváku a nepodařilo se vám získat praxi ----- je dobré jít na úřad práce a zajímat se o stáže ve firmách viz projekt stazevefirmach.cz/... (lze využít i coby čerstvý absolvent VŠ)

Za mě určitě zkuste výšku, zjistíte, jestli je pro vás další studium vhodné a zařídíte se podle toho

doplněno 11.03.14 12:47:

s maturitou si můžete dát přihlášku na libobovolné vš nebo voš a vybrat si formu studia prezenční, kombinované, distanční

doplněno 11.03.14 13:27:

absolventi sš/vš mohou nastoupit pouze na místa pro absolventy bez praxe (pokud během studia nepracovali v oboru)...bývá napsané u inzerátů nabízejících práci

hodnocení

ja cetl na strankach te vysoke skoly,ze prihlasky se maji podat do konce brezna. a nic o unoru do 28 jsem tam necetl,tak ted nevim ja kto teda je? :( Chtel bych jít bud do Ústí nad Labem nebo do Prahy na zemedelksou vejsku fakulta strojni.

Praha tam chteji zkousku z matiky jinac je to bez prijimacek,ja delam maturitu z jazyka a z matiky bych nemel sanci moc si myslim.

jancak

platí datum, které je uvedeno na webu vš (či přímo fakulty)...datumy jsou různé a je více kol přijímacího řízení (hodně škol mělo první termín přij. řízení do konce února, datumy si zjistěte na oficiálních webech vš)

zvidavajanca*
hodnocení

0x
Praxi chteji vsude. Je dobre nekde behem studia (hlavne na VS) pracovat. Zacit musite na nizsich pozicich a casem po ziskani praxe, postoupit vyse.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]