Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fyzika příklad?

Od: casio odpovědí: 7 změna:
Ahoj. Potřeboval bych poradit s úkolem z F. Zkoušel jsem to vypočítat sám, ale vychází mi nesmysly. Snad se tu najde někdo chytřejší. Jde mi hlavně o postup, abych věděl jak mám postupovat až budeme psát písemku. Výsledek i příklad je na obrázku. Myslím, že vzoreček je pH=ró(hustota)*h*g
Že by to bylo pH=1000*18*5=90000
Ale nevím co chtějí říct výškou sloupce oleje?
Prosím pomůže mi někdo? Díky

Fyzika příklad?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

x®
hodnocení

0x

Hydrostatický tlak vyvolaný sloupcem oleje o výšce 20 cm je stejný jako hydrostatický tlak vyvolaný sloupcem vody o výšce 18 cm.

polej = ρolejholejg

pvoda = ρvodahvodag .

Můžeme sestavit rovnici ρolejholejg = ρvodahvodag a odtud vypočteme hustotu oleje ρolej.

casio
hodnocení

Díky, že sis dal práci, ale nějak mě to mate nemohl bys dosadit čísla? Tak nějak jsem z toho zblbnul :)
x®

g se pokrátí, takže stačí vyřešit rovnici ρolej⋅0,20 = 1000⋅0,18 kg⋅m-3

casio
hodnocení

Kde dělám chybu pořád mi to nevychází?
casio
hodnocení

Od diky. Už jsem to vyřešil promiň, že jsem tě otravovat. 0.18*1000/0.2=900...
casio
hodnocení

Samozřejmě jen díky tobě :)

erikretr*
hodnocení

0x

no koukám že dneska večer jsou tady samý otázky ohledně školy.*smich*No nic ten příklad je jak píše x (asi)*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]