Nejste přihlášen/a.
Pomohli by ste mi prosímvás s touto úlohou, protože já si s ní nevím rady. Předem děkuji za odpovědi. Tři brigádníci opravovali stroje v JZD. Vydělali 715 Kčs, o které se rozdělili podle svých výkonů, tak, že první dostal o třetitu mzdy méně než druhý, třetí o 50 Kčs více než první. Kolik dostal každý?
Zdroj: poradte.cz/...
( Dal sem to sem radši ještě jednou protože tam to bylo špatně a už tam byli i diskuze mimo tuto otázku
)
Zdroj: poradte.cz/...
( Dal sem to sem radši ještě jednou protože tam to bylo špatně a už tam byli i diskuze mimo tuto otázku
13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
dody345*
A jak dále? já sem si napsal tu rovnici na papír, ale pořád nevím , jak dál když tam jsou ty 1/3. Jak by se mělo pokračovat? jako aspon další dva kroky
Děkuju ![]()
hujer123*
Kolik je x minus 1/3 x spočítat umíš, ne? Pak sečteš výrazy obsahující x a 50 převedeš na druhou stranu.
hop®
Závorky jsou v tomto případě zbytečné, ale budiž. Tak první krok:
(2X/3) + X + (2X/3) = 715 - 50
Zatím chápeš?
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]