Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, tento rok jsme se rozdělili v Angličtině na 2 skupiny. Tu první ma dobrá učitelka ze skušenostmi a svoji skupinu dovedla daleko a učí je dobře... Ta naše to podle našeho nedělá měli jsme s ní trable protože se nevyspala kámoš se zeptal na něco a už to jelo. Byla hnusná po celý den zákázala nám si stěžovat. Ale my jsme to udělali. A od té doby je naštvaná dává nám to sežrat nic neomlouvá a je hnusná a nesnesitelná. chceme ji změnit ale nevíme jak? Protože se to mění a ona se prý jen uklidní (což neudělá).. Proto se obracím sem co udělat aby nám ji vůbec změnili? Děkuji
Obrať se na vedení školy, když už to opravdu jinak nejde. Nebo na ni našijte habaďůru! :D Domluvte se a buďte na ni všichni až mooc přehnaně až i ironicki milí
)Neb, třeba až příjde do třídy a řekne posadtě se tak se neposadte, jakože jste všichni zapomněli učebnice a sešity doma, aby pochopila, jak bezmocně se cítíte a teď se bude taky tak cítit. :D Ale obrať se spíše na ředitele školy, nebo zástupce, který by neměl zůstat chladným, pokud to řeknete jednotně jako celá třída, avšak za přředpokladu, že u vás ve třídě není někdo kdo tu učitelk uzbožnuje a leze jí do zadní části těla, víš jak...:D
Omlouvím se za chibi (:DD).. hlavně za tu ironicki. :D
Cech, ahoj. Pokud tě zajímá tvá situace z pohledu učitelky (dokonce taky učím AJ :D), tady ji máš. Bude to asi taková osobní zpověď...
Předem říkám, že učitele, který dělá chyby (často), je permanentně nas-aný a celou třídu trestá kvůli pár blbečkům, nic neomlouvá. Ty se ale ptáš, jak svou situaci zlepšit, takže se ti pokusím nastínit, proč k takovýmto situacím dochází a z toho odvodit, co s tím.
Tohle povolání je šíleně těžké, a tohle fakt není stěžování (svobodně jsem si ho vybrala a tak k tomu přistupuji, nebudu nikde brečet, jak mám těžkou práci - je plno těžších). Má hodně světlých stránek (prázdniny, někdy si můžu odejít dřív a napracovat to jindy, a je to poslání - ty děcka do jednoho fakt miluju!), ale to je vykoupeno velkou mírou strestu. Od osmi do konce vyučování jsem v jednom kole, stresové situace se kupí jedna za druhou, sem tam mě někdo pošle do určitých míst (aspoň v duchu), a občas pohár přeteče. NEUSTÁLE mám pocit, že moje snažení je naprosto k ničemu - a to je opravdu dennodenně. Takže se sem tam stává, že "ujedu". Naštěstí mám super děcka a jsem sama velice schopná rozpoznat, kdy jsem "ujela" a upřímně se jim omluvit, a oni to vezmou a je vše OK. Na tohle asi tvoje třída ani ta paní učitelka nastaveni nejste...
Minulý rok jsem měla třídu, se kterou jsme nikdy neměli moc hezký vztah, na dva předměty, jež nejsou mojí aprobací. Absence mých zkušeností a charakter třídy (jsou takoví...divocí, no :D) vedly k tomu, že hodiny stály za prd, já byla permanentně ve stresu (už dopředu jen z toho, že k nim mám jít učit), což vůbec ničemu nepomohlo (vystresovaný učitel dělá mnohem víc chyb), a třída na mě zkoušela naschvály, jaké ti tu někdo radí. Už v listopadu jsem byla na zhroucení a jak jsem přežila do června, vůbec netuším. Třídu tento rok neučím, pouze polovičku na AJ, a pořád spolu lehce bojujeme - tentokrát se však už "nedávám" a tak je to v 99% případů v pohodě. Ale stejně spolu nemáme ten vztah jako s ostatními třídami, a když se mi stane, že to přeženu, tak mám zábrany s nimi mluvit tak, jako s ostatními - prostě se upřímně omluvit, zeptat se jich, jak to vidí oni, jestli ta situace nastala i jejich vinou, ale většinou se přemůžu. Vím, že je to potřeba, ale stojí to dost sil. Víš, co by mi tehdy pomohlo? Kdybych věděla, že někdo z té třídy za mnou stojí, že to nejsou jen spratci, kteří mi dokola budou dělat naschvály a zkoušet, kam až můžou dojít, než uteču ze třídy v slzách. Samozřejmě není tvou povinností napravovat učitelku nebo její chyby, ale jestli na to "máš koule", dojdi za ní - nikdo ze spolužáků o tom nemusí vědět - a upřímně jí řekni, že tě situace u vás ve třídě v jejích hodinách trápí, že tím trpí vaše vzdělání, a co bys mohl udělat pro to, aby se to zlepšilo. (Ty sám pro to asi moc udělat nemůžeš, to je jen tak, abys ukázal, že se zajímáš.) Samozřejmě je pak třeba se vyvarovat zlobení, to ji ještě víc naštve, že máš "dvě tváře" - před ní hodnej chlapeček a ve třídě hajzlík, to fakt nesnáším.
Když jsem tu třídu učila, přála jsem si, aby byli na pár vyučovacích hodin hodní... byl by to sice zázrak, ale oni by viděli, že ty hodiny by byly mnohem lepší, já bych se "vzpamatovala", a vyrovnaná bych k nim pak mohla chodit učit a vše by bylo lepší. Zkuste popřemýšlet nad tímto? Dohodnout se jako celá skupina, že se budete chvilku chovat na výbornou... protože pokud vy budete mít čisté svědomí a učitelka i tak bude po pár takových hodinách permanentně naštvaná a bude vám něco dávat sežrat, tak je opravdu chyba pouze v ní. Pak by asi stálo za úvahu, aby si vedení přišli stěžovat rodiče.
Měli jsme kdysi podobný problém, bohužel nám bylo řečeno, že je to nejlepší angličtinářka na škole
Dokud si nebude stěžovat celá škola včetně rodičů, tak jedna třída určitě nic nezmění..
doplněno 07.03.14 19:57:No, ona ve skutečnosti nejlepší rozhodně nebyla..jen nám tím zaplácli pusu a víc se tím nechtěli zabývat. Neměli žádného volného učitele, který by naše hodiny vzal místo ní..
Záleží tedy na tom, jaké má tvoje škola - ředitel - možnosti.
Ona je to taky angličtinářka, ale rozhodně není nejlepšíí.. to je ta druhá a navíc tahle ani pořádně nglicky neumí. Furt kecá že neumíme přít. čas a na sama neumí ani ty slovíčk který do nás jak do malejch mimin pere.. A o tom že bereme zvířata tak to je fakt moc .. :/
Ještě když jsem byla na základce, tak jsem měla podobnou učitelku a také na angličtinu a naše třída byla rozdělená na 2 části a já měla tu horší, veliké stížnosti na ni byly a řekla jsem mamce, ať za ní zajde a ať mě přeřadí do té druhé skupiny, no a byla jsem v té druhé. :DD
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.