Nejste přihlášen/a.
Myslíte si, že je možné se zhruba za půl roku dostat ve španělštině z úrovně A2 na úroveň B2? Když budu mít doučování 2 hodiny týdně a tři hodiny ve škole? Jsem na jazyky docela dobrá, ale nevím, jestli je to vůbec možné se tolik posunout.
zajímavý dotaz...možné je všechno ...z netu si můžeš vytisknout a zkusit nanečisto ostré zkoušky DELE, u nás se skládají jen v Praze a Brně, máš tam všechny úrovně od A1...takže si můžeš zkusit za nějaký měsíc jestli už jsi na B1 a třeba za půl roku otestovat na B2
na některých VŠ stačí umět k přijímačkám na úrovni B1 (Ostrava...omrkni kritéria přijímacích řízení, je to různé). Na gymplech bývá znalost obou jazyků na B2, někdy první jazyk C1 a druhý B2 na jazykové větvi
B2 je docela náročná. Já se na ni dostala za rok života ve Španělsku a třemi hodinami týdně v jazykovce... a též jsem dobrá na jazyky
Aha, tak to jsem asi trochu přepískla. :D Já jen že tuhle úroveň požadují na přijímačkách na výšku a trochu mě to zarazilo, protože takovouhle úroveň chtějí i z angličtiny. Tam tu B2 mám, ale ze španělštiny jakožto druhýho jazyku, který mám o poznání kratší dobu, to opravdu nemám. To mě zajímá, kdo vyleze ze střední se dvěma jazykama B2.
To by mne také zajímalo. Co je to za VŠ? U nás chtěli docela vysokou úroveň z AJ, jenže já studovala peďák s aprobací AJ. Tam se to dá pochopit. I když mám pocit, že plno holek tam tu úroveň nemělo...
Je otázka, jestli není možné se na úroveň B2 u zkoušky nadrčit. Myslím, že je rozdíl mezi "umět jazyk na B2" a "zkouška na úrovni B2". Pokud je písemná, tak by tam mohla být hlavně gramatika, a pokud jsi tak geniální na gramatiku, jako já (ach, to to tu smrdí ), tak by se to možná dalo
Nahoře jsem psala, že je to VŠE, ale vidím, že to asi nedám. :D Každopádně zkusit to můžu, španělština se neztratí a hlavně jí můžu využít u maturity. Jako s gramatikou by nebyl problém, já neumím vůbec mluvit. :D Ta zkouška je písemně, tak třeba bych se na to stihla nadrtit.
na každém gympl můžou mít jinak stanovenou úroveň...obecně by ale první jazyk měl být min. B2 a druhý B1...většinou se nastavují vyšší limity...na většině SŠ se najde pár studentů co si k maturitě dělají C1
našrotit na písemnou zkoušky se dá, možná že VŠE má i přípravné kurzy ze španělštiny?
Jojo má, už jsem se dívala. No tak teď zvážit, jestli máknout a dostat se na (pro mě) víc prestižnější školu a nebo zvolit cestu menšího odporu a jít na nějakou méně prestižní. Zkusím to probrat s našima, protože ty kurzy taky něco stojí a já zatím ještě nevydělávám.
2700 kč není moc peněz...běž na VŠE...kdyby se ti přijímačky nepodařily, nevadí...můžeš si dát libovolný počet přihlášek na VŠ a znalosti šj se ti budou hodit i na jiné škole
Děkuji, konečně někdo kdo mi opravdu poradí. :D V mým okolí mi stále každý říká, jak tam a tam NEJÍT to a to NEDĚLAT, ale co UDĚLAT mi nikdy nikdo neporadí. :D A můžu mít ještě dotaz, trošku mimo původní otázku? Já jsem totiž z Brna a hrozně to tady mám ráda, jenže ze všech škol, který tady máme není nikde přesně ten obor, který bych chtěla studovat. (Mezinárodní obchod, popřípadě něco s cestovním ruchem) Ekonomky tady jsou, ale to jsou vyloženě ekonomky. Myslíte si, že bych měla odejít do Prahy i přes to, že to tady mám ráda? Protože tam si myslím, že bych po té škole měla jistou naději někde se dobře uchytit. Za to zůstat v Brně by sice bylo super, ale žádná škola mě tady úplně neuchvátila a nevím, jestli bych našla dobré uplatnění.
V Brně se dá studovat mezinárodní obchod i cestovní ruch na různých fakultách, mrkni na odkazy...rozhodnutí je pouze na tobě
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.