Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Učitelka - nepochopila jsem její přístup

Od: mata97* odpovědí: 15 změna:
Ahoj, jsem na SŠ 1. rok a máme učitelku na literaturu, no dnes mě nehorázně ztrapnila. Sedím si v lavici a s čístým svědomím můžu říct, že jsem dávala pozor, jen jsem si vzpomněla, že jsme měli úkol z chemie na pondělí, tak jsem vytáhla úkolníček a zapsala si ho tam a už ho chtěla uklidit. Ale najednou jsem slyšela a na straně 209 přečte básničku (moje jméno). My máme tyto učebnice: google.cz/... (toto je teda fotka učebnice 3. díl, my máme 1. ale to je jedno) Prostě ty dvě učebnice jsou si strašně podobné, a já normálně měla otevřenou čítanku, jak jsme měli mít a jak mě vyvolala a já se jenom spolusedící zeptala: Kde? V čítance? A ona né né v literatuře, tak jsem začala otvírat literaturu a spolusedící: teda né vlastně v čítance (tu jsem měla otevřenou, přísahám na zánik Vesmíru), a učitelka na mě začala ječet, že co si teprve teď otvírám čítanku. A poslala mě k tabuli, abych jí zrekapitulovala celou hodinu, jenže já jí to samozřejmě řekla, ale ta francouzská jména si opravdu nezapamatovala za těch pár minut. (čuměla, že vím, o čem mluvila, že jsem vlastně pozor dávala, jen ty jména...)A zeptala se, proč jsem si teprve teď otevírala čítanku, když už měla být dávno otevřená, a já jsem řekla: ale já si to spletla, já otvírala literaturu, čítanku jsem měla otevřenou, a ona: Vždyť jsem tě teď viděla, jak otvíráš čítanku, tak co mi tady lžeš? Já: ale to byla opravdu čítanka! -samozřejmě se mě nikdo nezastal, že jsem měla opravdu tu čítanku otevřenou, a jelikož tahle učitelká nemá pět pohromadě, má svojí pravdu, tak si to nenechala vysvětlit. Na konnci řekla: No dávám ti pětku za aktiviitu v hodině. Což jsem jako koukala, jak to myslí, když pozor jsem opravdu dávala. No volala jsem mámě, jestli by za ní nezašla, protože já se rozbrečela(ne před ní) a kdybych za ní zašla, tak se tam asi složim... a mamka jakože ne, že už jsem skoro dospělá (16 let)a nebude maminka chdit za učitelkou, že by si pak na mě ještě víc zasedla, ale já si právě myslím opak, ona ví, že se s ní hádat nemůžu, že mi to nasolí, že má nade mnou moc, je to vlastně legální nespravedlivá šikana, ale na mamku by si tohle dovolit prostě nemohla. Nejhorší je, že na tuto učitelku jsou veliké stážnost ize strany žáků, kvůli způsobu jejíhol vyučování a nechápavosti mladší generace, on třeba řekne, teď dám vymyšlený příklad, ale abyste to pochopili: Ameriku objevil, objevil...objevil...objevil ji...a už to nedokončí tu větu, tak se jako zeptáme na pokračování: KDO? ...No Kolumbus...ale ona se nehorázně zapomene...Zapomene, co vůbec říká. Jindy se na literatuře hlásim jak divá, ale to mi 1 za aktivitu nedá. Nebo, když od ní dostaneme známk, tak trvvá strašnou dobu než ji dá na bakaláře, ale nééé tu pětku jsem tam měla hned další hodinu...A teď dotaz, llze to nějak řešit? Jak byste to řešili vy? Já se ptala kamarádek, jestli za ní mám zajít a ony řekly, že raději ne, svoje nohy si přci nepodrazí. Mám dělat, že se nic nestalo? Vlastně díky za přečtení...:(((((( :( :(
doplněno 06.03.14 22:10: Jinak, všichni říkají, na SŠ jsi dobrovolně! Tak i kdybych opravdu ten pozor nedávala, není to snad moje věc? I kdybych neměla zápisky (které jsem měla) není to moje věc, ona svou práci plní, hlavně, že to budu umět, takže je to vlastně moje věc, ne? :D :(

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Haha, tohle se mi s třídní dělo pořád. Neměla mě ráda a já neměla ráda ji. Byly jsme v tomhle k sobě upřímné, takže když "chytla rapla" kvůli nějaké blbosti (psaní/kreslení/čtení si, když už mám např. zadaný úkol dávno vypracovaný), tak jsem si jí nevšímala. Ona se vyřvala a bylo to. Zbytečně ztrácet nervy.

doplněno 06.03.14 22:08:

Jinak učebnice... ty jsem si na střední snad ani nepořizovala (až na výjimky typu matika nebo biologie). Na střední už by studenti neměli být vedeni za ručičku - když nemají knížku nebo si nevedou sešit, je to jejich problém - důležité je, aby látku uměli. Jak - to je jejich věc.

mata97*
hodnocení

Naprosto souhlasím. První část mě i rozesmála. *smich*

tlapka*
hodnocení

2x

Ahoj. Každý včetně učitelů udělá někdy chybu a ujede. To jsou většinou jednorázové záležitosti. Ovšem jsou i jedinci, kteří to nikdy nepřiznají. Tam mám vypozorováno, že k nim dochází opakovaně... Zdá se mi divné, že by takto vystartovala kvůli takové maličkosti. Neměli jste spolu konflikt už dříve? Nebo nenaštval ji tu hodinu už někdo jiný? Nepřišla do hodiny už naštvaná?

Pokud to opravdu bylo tak, jak píšeš, tys s ní jednala slušně, nebyla jsi drzá nebo něco podobného, můžeš to zkusit pořešit se svou třídní učitelkou nebo výchovným poradcem školy, bylo by dobré svědectví alespoň tvé spolusedící. Nepodávej to, že si jdeš na dotyčnou učitelku stěžovat, ale jakože se chceš poradit o dané situaci, že to chceš vysvětlit. Jinak by opravdu mohlo pomoci, alespoň co se týče zápisu známek, kdyby si rodiče (neříkám, že tví, všeobecně) třeba postěžovali třídní na schůzkách.

doplněno 06.03.14 21:58:

Samozřejmě neměly... pardon, první odstavec jsem přepisovala.

doplněno 06.03.14 22:15:

Tak pokud už to vypadá na pravidlo, bude dobré dělat minimum pro nějakou provokaci. Neříkám, že k ní došlo - když jsi i dávala pozor a dokázala odpovídat na otázky, tak jsi pozor určitě dávala (a francouzská jména jsou prostě mor! :D). Ale prostě se smířit nejen s tím, že je třeba být připraven na hodinu z hlediska probrané látky, ale taky na možnost těchto konfliktů. Neříkám, že by se to mělo stávat, natož pravidelně, učitelka je sice taky jen člověk, ale profesionál, takže pravidlo by se z toho rozhodně stávat nemělo. Ale je zkrátka fakt, že se to stává... :(

mata97*
hodnocení

Máte pravdu, do hodiny naštvaná už přišla, takhle přichází každý čtvrtek, co jsem vypozorovala...nevím proč, ale chápu, že každý má problémy, ale mám všem taky jasně dávat najevo své problémy? Asine, že. Říká se: mysli optimisticky. Tak tedy: Jsem pravdu šťastná, že nejsou fyzické tresty povoleny. ... jinak spolusedící je zakřiknutá a v nouzi rozhodně nepomůže...:(...moje spolužačka o učitelce říká: Na jednu stranu je nehorázně milá, na tu druhou je to strašná svině. A souhlasím. :)

zajixxx*
hodnocení

1x

Normálka, já byl zase 45minut u tabule kvůli tomu že jsem si přečetl SMS. Sice né v ČJ... Ale od té doby vím, že když mám takového učitele, tak nedělám nic, co by se mu výrazně nelíbylo...Je to o zvyku, nakonec zjistíte, že když nebudte dělat to co nemáte (nějaký zapisování do deníčku či co) tak daný učitel je v pohodě, i na klasifikaci... než ostatní, který jsou takovéto fuk.

mata97*
hodnocení

Doufám, že to nepochopíte zle. Ale děkuji za příspěvek, zvedl mi trochu náladu, tím, že vím, že v tom nejsem tak úplně sama...:D (y):DD

eulalie*
hodnocení

1x

Podívej se na to pohledem té učitelky - třeba má doma problémy, bolela jsi hlava, neměla svůj den, učit ji nebaví ---- možná si potřebovala na někom vylít zlost. Správné jednání z její strany to samozřejmě není. Ale děvče - zvykej si. Takové chování různých nadřízených - učitelů, profesorů, pak vedoucích v práci - jsou naprosto normální. Věř, že to může i horší. Chodit stěžovat si na učitelku podle mě nemá cenu. Škola ji nejspíš nevyhodí a učitelka se tě potopí, kde bude moci.

majsterjoe*

Naprosto normalni? prosim? takove jednani je neomluvitelne na funkci, kterou dotycna osoba vykonava. Ja osobne bych si to nenechal libit od nikoho. Ano, kazdy muze mit svuj "den blbec", ale porad je to jeho den.

praivo*
hodnocení

0x

Jo, tohle znám. S ní nic řešit nezkoušej, když už, tak s nějakým jejím nadřízeným, o kterém víš, že má rozum.

ma*
hodnocení

0x

Né - jestli tě to trápí, uč se na jedničku, ale nevtírej se, nech to být, ale když se zeptá, buď připravená na stopro - nedej jí prostor, aby tě nachytala, ale tuhle blbou pětku nech být.. Já jich od ekonomikáře schytala za pololetí asi 5, za nepozornost, za nepřesně zaokouhlení, prostě za blbosti..., skoro jsem propadla a druhý pololetí jsem se k němu přihlásila na volitelný předmět, od tý doby mě měl rád.. :D

zvidavajanca*
hodnocení

0x
Nemelo by to tak byt, ale ty taky nerikej, ze si davala pozor. Sama ses priznala, ze delas neco jineho.
Navic pokud jeste z hodiny nic nevis - a nejde jen o jmena, kdyz sis nezpomnela na jmena, tak co dila? pripadne smer.
Urcite bych tam neposilala maminku, vubec tomu nepomuze, spis naopak.
Petku bych ignorovala, poucila se z toho. Ta znamka nebude mit takovou vahu jako zkouseni ci pisemka.

asd*
hodnocení

0x

Spletla se, a než by přiznala svojí chybu tak tě potopila.

Řešit to jde. Jako první bych za ní zašel, že tě tou pětkou poškodila a křivě tě obvinila ze lži. Vysvětlil bych jek to s tou čítankou bylo - sousedka ti řekla, že literatura tak jsi otevírala literaturu a učitelka si to spletla s čítankou. A jestli to sledovala dobře, tak musela vidět jak tu otevíranou literaturu odkládáš a čteš z už otevřené čítanky. Úkolníček z chemie bych přiznal - vzpomněla sis na úkol a zapsala jsi ho, abys na ten úkol nezapomněla. Jestli myslí že za 10 vteřin nepozornosti patří pětka z aktivity v hodině tak že to přijímáš, ale jestli to mělo být za neotevřenou čítanku tak že tě poškodila. Na konec bych připomenul že důležité je umět a ať tě klidně té látky v hodině vyzkouší.

mata97*
hodnocení

Škoda, že Vám nejde dát "dobrá odpověď", dala bych to. Moc děkuju. Za učitelkou jsem zašla a všechno jí vysvětlila, dnes měla lepší náladu a je dobře, že jsem to udělala, evidentně na mně zasedlá není, a tu pětku mi snad smaže...:)
maj*

Tohle je zaručenej návod, jak zařídit, aby si na Vás učitelka definitivně zasedla.

martinaa*

Asi tak. Pro jednou bych držela hubu a krok, a to mluvím z vlastní zkušenosti. Také jsem šla po jedné praxi za učitelkou, která mi dělala potíže a díky tomu to byla jediná trojka z praxe mezi jinak samými jedničkami. Ano, byla to její chyba, což jsem jí také upřímně řekla. Výsledek? Potopila mě u maturity, a to dokonale, takže jsem maturovala v září.

Pokud by se to ale mělo opakovat, tak bych zašla za ředitelem, potažmo i se svými rodiči.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]