Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych se zeptat, jestli by mi někdo neporadil, co jít studovat na VŠ. Jsem na gymnáziu, což asi byla chyba, ale jsem docela chytrá, takže VŠ snad zvládnu. Velice mě baví jazyky (angličtina, španělština a chtěla bych se začít učit rusky), zeměpis a docela i matematika. Já bych ráda studovala něco, kde se po studiu uplatním. Prosím poraďte mi, alespoň jakým směrem se vydat. Už jsem se sice dívala na nějaké obory, ale zatím mě nic neoslovilo. Také třeba nevím, když si přečtu obor "Mezinárodní vztahy", co to vlastně je. :D Kdybyste mi poradili i trošku laicky, děkuji, moc mi pomůžete.
Jako takhle, docela mě baví. Když něco probíráme a pak se na to podívám doma, tak to chápu, ale sama takhle na nic nepříjdu. Jakože nemám moc logického myšlení a pokud mi někdo řekne, ať zkusím přijít na to, jak daný příklad řešit (bez jakéhokoliv předchozího vysvětlení), tak na to většinou nepříjdu. Říkala jsem si, co třeba ekonomka, ale na to si myslím, že skrz tu matiku asi nemám.
Nemá cenu studovat nějakou "okecávací" školu, s takovým vzděláním se dá tak akorát přiživovat někde ve státní instituci a bát se vyhazovu až někdo zjistí, že je daná instituce zcela zbytečná. Asi nejlepší je jít na jakýkoliv lékařský obor - tam je jistota velmi vysokých příjmů a společenské prestiže. Zubař, obvoďák, prakticky kdokoliv z oboru si vydělá násobně více než třeba nějaký ekonom a za mnohem kratší pracovní dobu. Pokud zvládáš dobře jazyky, můžeš třeba i vycestovat a být zase o pár levelů výš. A hlavně máš jistotu že práci najdeš vždy.
A co cizí jazyky? To by vás nebalo studovat? Být překladatelkou či tlumočnicí? Matika je na vysoké dost těžká, jestli v ní nejste excelentní, tak pak ji jít studovat by nebylo moc dobré.
třeba zrovna na ekonomce není matika pro absolventa gymnázia nijak zvlášť obtížná. Aspoň pro mě nebyla, a to nejsme žadný matikář. Za mě byla matika dva semestry. horší to asi mají studenti ze středních ekonomek, kteří se nesetkali s derivací, integrálem atd., pro ty je to asi nové od začátku. Tím tedy nikoho nelákám na VŠE ekonomů je opravdu dost.
Nelákáte na VŠE, to bylo myšlený, jakože jen neděláte reklamu VŠE, nebo že opravdu nedoporučujete tam jít? :D Zrovna právě VŠE mě docela zaujala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.