Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu s dluhama opět jít studovat?

Od: luk* odpovědí: 12 změna:

dobrý den,v 18ti letech sem ukončil školu,byl jsem,,blbej a mladej,,ted je mi 23 let,a práci scháním těžko,a když seženu,tak dlouho nevydržim,prtže je to na mě moc ta práce..ale hlavní otázka je..jestly se mohu zpět vrátit na střední školu,a dodělat si jí..bez střední školy sem do budoucna vyřízenej..a za tu dobu se mi nahromadily dluhy na sociálním a zdravotním,na paušálu.takže se chci zeptat jestly mohu jít i s dluhama znovu studovat..děkuji moc za případnou odpověd..

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Můžete si vybrat mezi denním a dálkovým/večerním/distančním studium. Při denním studiu máte do 26 let status studenta (tento status vám zaručuje placené zdravotní pojištění státem). Při ostatním formách studia můžete pracovat nebo nedělat nic...chodí se jen na pár hodin týdně/měsíčně do školy. Na některých školách se chodí jen na zkoušky a konzultace není povinné navštěvovat. Zdravko máte placené pouze při denní formě, takže aby vám nevznikal další dluh na pojištění je nutné mít práci nebo být veden na ÚP nebo si sám hradit jako OBZP (1148kč/měsíc).

Jak se vám povedlo udělat dluh na zdravku? Vyhodili vás z pracáku a neplatil jste? Za 6 měsíců se můžete registrovat znova.

Předchozí studium lze uznat do 10 let od ukončení studiu, zažádejte si na ředitelství o uznání předchozího studia. Nejjednodušší budete mít, když si najdete školu se stejným oborem, který jste studoval a plynule navážete od září, kde jste skončil. Při jiném oboru byste musel dělat rozdílové zkoušky. Dále máte na výběr mezi matur. obory (končí maturitou) nebo učebním obory (končí výučním listem). Doporučuji zvolit stejný obor, který jste nedostudoval

doplněno 05.03.14 19:15:

dluhy nemají se studiem na střední škole nic společného, můžete se hlásit všude...vzhledem k vašemu nepřiznivému finančnímu stavu navrhuji abyste nešel na soukromou školu (platí se vysoké školné)

hodnocení

1x

Nechci dělat chytrého, ale dluhy státu to chce prostě vyřešit co nejdřív. I za cenu dělání práce, která Tě nebude bavit. Prostě se zapři, uvědom si jakej máš cíl a makej. Pokud je co nejdřív neuhradíš, naskáče ti takové penále, které tě může v budoucnu potopit na dno ať budeš mít školu nebo ne. A ty peníze prostě musíš vydělat, pokud by sis na splacení dluhů půjčil jinde, je to nanic.

k2
hodnocení

0x

V prijimacich kriteriich neni podminka bezdluznosti, takze v tomto smeru studovat muzete.

P.S.:Vas pravopis je mirne receno sverazny...

hodnocení

0x

Tak teoreticky studovat jít můžete...

Jen jim na onu střední školu neposílejte tento Váš dotaz..., pak by se mohlo stát, že Vám odeberou i vysvědčení ze ZŠ.

danys*

a co nejdřív splatit dluhy a pak jít studovat?! nebo chcete dluhy nechat víc narůstat? podle mě jste obyčejný lenoch co v práci nevydrží, protože pracovat nechce

luk*
hodnocení

nepotřebuji tady číst jakej mám pravopis atd..mám určenou otázku,a na ní chci odpověd.nic víc..takže vy chytrý lidi sem nepište :)

iz*

Upozornění na pravopis není odpovědí na otázku, přesto s otázkou souvisí. Chcete-li si doplnit vzdělání, budete k maturitě muset zvládnout i češtinu. Já bych situaci řešila studiem při zaměstnání, vybrala bych školu stejného nebo podobného zaměření a požádala bych o uznání předchozího studia.

jancak
hodnocení

0x

jsem ráda že umíte poděkovat :) školy se nejlépe hledají na infoabsolvent.cz/... můžete zadat obor, formu studia, kraj...jaký obor jste studoval a odkud jste?

samouk*
hodnocení

0x

Kamaráde mohu-li ti dobře poradit tak na školu zapomen a snaž se, si najít práci a vydělávat a splácet své dluhy dokud to jde. Jsi mladý a máš život před sebou. Stát ti tvé dluhy neodpustí, ale naopak bude přitvrzovat a tlačit tě ke zdi a co já vím, tak rozhodně na tebe nezapomenou, naopak, klidně tě nechají v klidu tak dlouho, až dlužná častka naroste i s penálem do takových výšin, že potom až vyrukují se ti protočej panenky ůdivem a co je nejhorší na tom všem, je to, že se to dostane k soudu, který tě očeše velmi citelně na tvé třeba podpoře, bez ohledu na tvé potřeby životní. A pokud jde o zaměstnání, tak at se ti to líbí, nebo nelíbí, tak musíš zatnout zuby a bojovat, dnes je bohužel doba zlá, různá buzerace a šikanování je na dením pořádku a to vždy odnesou ti mladí a nový zaměstnanci o to je to horší pro ně, ale jiná cesta neexistuje, pokud nemáš bohatého strýčka na kanárských ostrovech. Toto vše já mám za sebou, nebot i já na tom, nebyl o nic lepe, chtěl jsem jen užívat a po revoluci jsem ani nevěděl to že se musím o soc. Pojištění starat sám, když jsem nedělal. Dnes už je to vše za mnou bohu díky, ale, mít dluhy je zlatá cesta do pekla. Pokud neskončíš pod mostem nebo na ulici pokud budeš mít to štěstí.

luk*
hodnocení

tak doopravdy děkuji jen těm co mi daly dobrou radu,a hlavně odpověd na mojí otázku!a opravdu nechápu lidi co mi tady píšou různý názory atd..nechtěl jsem po vás rady,jen odpověd na určitou otázku..ale očividně se zapojují i trošičku nechápaví lidé..takže tímto bych toto téma od dneška zrušil,protože odpověd už sem se úspěšně dozvěděl,a rady od lidí co mě ani neznají,neví jak to mám doma atd...o to doopravdy nestojím...takže se mějte

hodnocení

0x

Studovat jistě můžete,ale doporučuji při zaměstnání a při tom splácet dluhy,jinak vám úroky a penále narostou do závratných výšek a navíc,při denním studiu by vás zřejmě museli živit rodiče a pokuď máte u nich jak předpokládám trvalý pobyt,může se stát,že jim kvůli vám a vašim dluhům na dveře domova zaklepou exekutoři,jestli tedy rovnou nevyvrtají zámky,jak se to stalo mé známé když byla v práci.Navíc status studenta je do 26-ti let,což dostudovat očividně nestihnete,takže po 26 narozeninách nebudete mít nárok na studentskou slevu,např. při dojíždění do školy,nebude nárok na případné přídavky na studující,,dítě,,rodiče nebudou mít úlevu na daních a jako bonus za vás budou muset hradit i zdravotní pojištění.Ve 23 letech by jste se už mohl chovat aspoň trochu dospěle,takže sehnat práci a hlavně v ní vydržet,platit své dluhy a studovat,ale ZA SVÝ ! Držím palce,ať se vám to podaří.

jancak

proč by do 26 let nestihl dostudovat? Píše, že ukončil studium v 18 letech (nevíme zda učební nebo mat. obor). Za 1-2 roky by mohl mít studium hotové (při uznání předchozího studia)...předchozí studium lze uznat 10 let zpětně...stačí si najít školu se stejným či podobným oborem a jít buď na denní anebo dálkové při práci...jak budou řešit dluhy, to je problém v rodině, ať si vyřeší dluhy sami...předpokládám, že aspoň rodiče by mohli mít rozum

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]