Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přerušení studia

Od: klement odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

jsem ve 4. ročníku na střední škole. Měl jsem několikrát za rok zdravotní problémy a z tohoto důvodu mám ve škole pořádný skluz a nedaří se mi ostatní dohnat a je mi už teď jasné, že maturitu bych nezvládl. Chtěl bych přerušit studium a nastoupit znovu v září do 4. ročníku, aspoň si vše zopakuji a nebudu pozadu. Chci se vás zeptat, z jakých důvodů povoluje škola přerušení studia? Musí být jen ze zdravotních důvodů, školy v zahraničí.. nebo může být i z nezvládnutí učiva?

Prosím nepište, že se na přerušení školy mám vyprdnout. Sám vím, jak na tom s učením jsem a už mi bylo oznámeno u jedné učitelky, že nebude připuštěn k maturitě, kvůli %.

Předem děkuji za vaše odpovědi.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zvidavajanca*
hodnocení

1x
Neprerusovala bych studim. Domluvila bych se na doklasifikaci (uz ted v prubehu roku a ne au v srpnz) a maturovala v podzimnim terminu. Do zari je casu dost.

hodnocení

0x

Máš možnost dokončit 4. ročník i bez maturity (pokud ti uzavřou obě pololetí bez pětky...případně je ještě možnost reparátu). Maturitu pak můžeš skládat 5 let od ukončení posledního ročníku střední školy.

A co třeba zažádat si o tzv. IVP individuální výukový plán? Dodělat 4. ročník a maturovat za rok nebo v podzimním termínu?

Při přerušení studia musí být placeno zdrav. pojištění. Při denním studiu a IVP máš status studenta, takže zdravko platí stát. Jakmile přerušíš studium musíš jít buď na pracák, do práce nebo si platit zdravko sám jako OBZP (osoba bez zdanitelných příjmů) 1148kč/měsíc.

doplněno 05.03.14 09:58:

v pololetí vlastně může být pětka na vízo a reparát se nedělá...až za 2.pololetí se dělají opravné zkoušky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]