Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Těžká taška

Od: nikilam odpovědí: 8 změna:

Ahoj, jsem v 1. r. na SŠ a jelikož nějací hlupáci vypáčili ve skřínkách zámky, nesmí se do skříněk chodit (jsou ve sklepě), jen když odcházíme, přicházíme, nebo jdeme na TV, jinak ne...jelikož ale máme miliardu učebnic a zvlášť ve čtvrtek, je to fakt záhůl. Máme tolik věcí, všichni totálně narvanou tašku, teď jsem si ji byla zvážit a opravdu se nedivím, proč mě tak bolí záda, má 10 kg. Nosím na zádech 10 kg, kilometr do školy a ze školy, a pak ve škole, jelikož se stěhujeme z hodiny na hodiny...prosili jsme říďu, jestli nemůžem chodit do skříněk, byť si tam nechat jen atlas na zemák (těžký), prej ne, koho tam načape, tak si bude myslet, že jsme ty skřínky vypáčili my...ale ještě chvíli a mně snad bude i jedno, jestli si to o mně budou myslet, ale kolikrát se mi chce brečet z tý bolesti zad, mám je úplně ztuhlé, ta taška je víc jak jedna pětina mé váhy, to je podle mě síla. Chci se zeptat, jestli na to není nějaký zákon z ministerstva školství, tohle je neúnosné, kdybychom se spon nestěhovali z hodiny na hodinu, nebo popř. co se tím dá dělat? Mám si koupit vozík a mít učebnice v něm? Nebo si najmout otroka...? :((((

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm*
hodnocení

1x

Kontaktovat vedení školy, at s celou situací něco udělá.

martinaa*
hodnocení

1x

Stejně jako Jm doporučuji řešit to s vedením školy a pokud možno, tak zapojit rodiče. Já bych tedy rozhodně nechtěla, aby se moje dítě tahalo celý den s desetikilovou taškou jen kvůli dojmu pana ředitele.

hodnocení

1x

Existují sice různá doporučení na hmotnost aktovky...ale nikoliv zákon, nebo norma. Bohužel.

claire*
hodnocení

1x

Zkuste to ještě jednou po dobrém s vedením školy (ať každá třída vyšle zástupce). Když to nepomůže, pod příslibem anonymity (tak pro jistotu) bych to rozmázla v místních novinách.

hodnocení

0x

Asi SRPŠ už není, ale je nějaká podobná organizace. Snad rada školy? Určitě to ví paní sekretářka. Rodiče by se měli s touto radou spojit žádat řešení. Když to nešlo vyhovět jednotlivcům, tak musí řešit na žádost rodičovské radě.

asd*
hodnocení

0x

Spojte se dohromady co nejvíc lidí a společně s rodiči tlačte na vedení školy nebo i na zřizovatele (město).

Na tvém místě bych si pořídil pojízdnou nákupní tašku (nepromokavou jako má např. pošta). Sice budeš za exota, ale za zdravý záda to stojí..

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Možností je několik:

1) řešit to s třídní, ať už jako jendotlivec nebo kolektiv (třída)

2) řešit to přes žákovský parmalent

3) řešit to přes rodiče na třídních schůzkách, tam to musí někdo zapsat do zápisu (!)

Ale šatny nejsou určeny ke skladování takovýchto věcí a proto při jejich odcizení není možné uplatnit pojištění.

Dále bych se zamyslelanad tím, zda je vše nutné nosit, zda to učitelé vyžadují (pracuje se s učebnicemi) nebo ne. Případně se domluvit se spolusedícím a nosit jednu učebnici do dvojice. Nevěřím tomu, že při max 10 vyučovacích hodinách (a to jich asi bude i míň) je váha taková. Vážně je vše, co nosíš potřeba?

Další rada do dalších ročníků je si nekupovat tlusté sešity, ale tenčí (většinu stejně budeš nosit zbytečně, ať už popsanou něčí, co už teď nepotřebuješ nebo nepopsanou),

doplněno 27.02.14 18:40:

*žákovský parlament

doplněno 27.02.14 18:46:

To k čemu jsou skříňky určeny může upravovat školní řád (ano, my to máme taky zakázané, ale učebnice tam máme, o přestávce je tam dozor, ale přesto se tam hodně krade)

nikilamm
hodnocení

Ano, všechno jsem to v tašce prošla a jediné, co tam mám navíc je kalkulačka, vše opravdu potřebujeme...jenže my nemáme šatny, ale skřínky, a ty máme po dvou, je zcela na nás, co si tam dáme, jen tam nesmíme chodit, ale předtím jsme mohli...avšak děkuji ja komentář. :)) a rady..:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]