Nejste přihlášen/a.
Dobré odpoledne,
studuji prvním rokem pedagogickou fakultu, dvouobor se zaměřením na vzdělávání, chtěla bych ale zvýšit své šance, až budu jednou hledat práci, takže bych se chtěla věnovat ještě angličtině.
Mám dvě možnosti - dát si ji jako 3. obor, s tím, že bych si na ni udělala nejspíš jen Bc., tato možnost pro me ale nese plno nevýhod, nebo druhá možnost - věnovat se jí sama a udělat si státnice, mezinárodní zkoušky.
Možnost samostudia se mi líbí více, ale bojím se, že to tak nebude stačit...máte s tím někdo zkušenosti a neporadili byste mi, zda opravdu stačí udělat si z AJ státnice a pak ji budu moci učit? Když pedagogické vzdělání mít budu.
Musíte mít ještě didaktické zkoušky z AJ. Jestli jdou dělat nějak "mimo", to nevím, ale každopádně samostatná znalost EN a samostatné pedagogické vzdělání nestačí. Plus to jistě je, nicméně není to dost. Záleží ale, KAM chcete jít učit. V soukromých školách je to samozřejmě jedno, ve státních potřebujete onu didaktickou část. A mimochodem není špatná, když ji někdo dobře učí.
doplněno 27.02.14 16:56:V soukromých školách = měla jsem na mysli jazykové školy, nikoliv soukromě střední. Tam podle mě bude potřeba didaktika taky, protože byť jsou soukromé, spadají pod nějaký rámec MŠMT.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.