Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,na jak dlouho podle zákona mohu odložit dálkové studium,je to opravdu jen na 2 roky?A pak přijdu o roky na střední škole a musím začít znovu?Studoval někdo na střední sociální škole v Hnězdenské ulici v Praze?Děkuji za odpovědi
ano, studium lze přerušit nejdéle na 2 roky. Dále platí, že předchozí studium lze uznat 10 let od posledního vydaného vysvědčení (uveden školní rok od kterého se ty roky počítají). Prostě nedodělané studium lze uznat do 10 let od odchodu ze školy. Vždy záleží na řediteli, jakou část předchozího studia vám uzná, a do kterého ročníku nastoupíte. Kdybyste se rozhodla třeba za 11 let od ukončení/přerušení, že studium doděláte, nelze. Musíte začít znova od 1. ročníku střední školy
doplněno 07.04.14 16:31:školský zákon - ČÁST IV - Hlava I
Ředitel školy uzná ucelené dosažené vzdělání žáka podle § 66, pokud je doloženo dokladem o tomto vzdělání nebo jiným prokazatelným způsobem. Částečné vzdělání žáka může ředitel školy uznat, pokud je doloženo dokladem o tomto vzdělání nebo jiným prokazatelným způsobem a od doby jeho dosažení neuplynulo více než 10 let nebo pokud žák znalosti z tohoto vzdělání prokáže při zkoušce stanovené ředitelem školy. Uzná-li ředitel školy dosažené vzdělání žáka, uvolní žáka z vyučování a hodnocení v rozsahu uznaného vzdělání
Dobrý den,děkuji za odpověď.Mám 1 rok a půl oboru sociální péče-pečovatelská činnost.Žiju na Slovensku,tady platím zdravotní,ale jsem Češka,mám také bydliště v Čechách,kde mám rodiče.Studium jsem zanechala na svojí škole na vlastní žádost 2.4.14 po 2 letech,kdy jsem měla studium odložené,řešila jsem nějaké problémy.Takže mi studium nepropadá?To bych byla moc ráda,ráda bych dostudovala tento obor,třeba na jiné škole,děkuji za odpověď,hezký den
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.