Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Význam myriam. plocha

Od: zuza* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

dostala jsem se ke knížce Malebné cesty po Čechách z roku 1882, ve které jsem narazila na větu, kde se používá myriam. plocha... Nenapadá mě, význam zkratky myriam. Proto prosím o pomoc.

Předem děkuji za odpověď.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Nemohlo by to souviset s řeckými předponami?

Význam myriam. plocha
zuza*
hodnocení

Děkuji za zájem a tabulku, velice si toho cením. Ale stále mi to do dané věty významově nesedí...

hodnocení

0x

Mohu se zeptat, kde to tam je? Můj exemplář je sice v pdf, ale jsksi mi neumožňuje prohledávání. Tak kdybyste mohla udat třeba stránku nebo nějaké bližší koordináty, případně kontext... Děkuji

zuza*
hodnocení

V mé tištěné podobě je to na stránce 15 v posledním odstavci, ve větě: Pět vsí, Hořejší Abršpach, Buchwaldsdorf, Dolejší Teplice, Studnice a Janovice, uzavírají prostor, který drží asi 0 2(tady na tom místě se nachází čtvereček) myriam. plochy, a měl asi v původní neporušené své podobě vid vysoké roviny s plochou rozvlněnou.

Děkuji za pomoc

ladinpraha*
hodnocení

0x

myriam. = 10000 metrů

Existuje také historická předpona metrické soustavy Myria (zkratka ma), znamenající násobek 10 000 základní jednotky. Tato předpona nebyla včleněna do soustavy SI.

Zdroj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]