Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se naučit matiku na VŠ na jedničku?

Od: deprik® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den. Nenechávám nic náhodě, opravnou zkoušku mám až za měsíc, denně opakuji asi 2 hodiny. Když už jsem si jistý , že to skoro umím, nechám toho. A když se k tomu vrátím za týden, už si nejsem jistý. Stačí zapomenout pár postupů a je to v háji. Nebylo li by lepší zatnout zuby, zamknout rodinu do ložnice a učit se pouze týden před zkouškou 4 hod. denně.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jancak
hodnocení

0x

Proč na jedničku? Když děláte opravnou zkoušku, stačí vám prolézt...na poslední chvíli bych učivo nenechávala. Týden před zkouškou klidně 4 hod denně opakování

zvidavajanca*
hodnocení

0x
Za tyden je dlouho. Je treba opakovat casteji.
Spocitat toho co nejvice.

hodnocení

0x

A jak už někde zaznělo:

na jedničku umí pán bůh

na dvojku pan ředitel

na trojku já (učitel matematiky)

a hádej co zbyde na tebe?

x®
hodnocení

0x

Matematika se nebifluje, ale je ji třeba pochopit. Je zapotřebí chodit na přednášky, na seminářích se účastnit diskuzí a pak lze jít rovnou na zkoušku bez jakékoli přípravy. Při zkoušce si pohovoříte se zkoušejícím a po chvilce odcházíte s výbornou. Ale to jsou rady do budoucna.

Nyní by bylo zapotřebí požádat nějakého kolegu, kterému matematika nečiní potíže a s ním probrat látku ke zkoušce. Vy se snažíte matematiku biflovat. Jestliže za týden již neznáte pár postupů, tak jste látku nepochopil.

3axel
hodnocení

0x

myslím, že je potřeba spočítat dost příkladů. je fakt, že v současné době to není moc populární názor. Pochopit něco na tabuli nestačí ( nebo jen menší části studentů ), na zkoušce - zejména má-li písemnou část - je třeba umět počítat a bez velkého hloubání, čas bývá omezený. ale zkuste navrhnout třeba maturantům, aby spočítali celou sbírku maturitních příkladů :) mě to tedy pomohlo k jedničce jak na střední, maturitě, tak na VŠ, kde se ještě spolubydlící divili, jak málo jsem se pak učila před tou zkouškou ( neviděli ten čas strávený tím počítáním během roku )

hodnocení

Také myslím, že je to jen a jen o počítání. Kolik myslíte, že se spočte příkladů za hodinu, když se to teprve učíte? Typnul bych si asi tak 5. A je li ve sbírce 200 příkladů, je to 40 hodin! Se čtvrtinou příkladů nehnete, takže si najdete doučování a čas kvapí. Viděl bych to tak na dvojku při jen té matice na celý semestr. (dálkově). Nojo, co naděláš. Dobrá trojka.

zvidavajanca*
Neni to o tom spocitat celou sbirku. Na to cas asi opravdu nebude. Spis se divat zda vite, co s tim ci ne.

12345*
hodnocení

0x

Je zajímavý, že když tady kdosi psal, že je celý den ve škole a pak na brigádě, takže je pryč od 7 do 23hodin, tak jste mu psali, že je jeho problém že se nemá čas učit a že má školu zvládnout jen z přednášek. A tady někoho podporujete v tom, aby se učil 2 hodiny denně, trochu data1.whicdn.com/... , ne?

3axel

nevzpomínám si, že bych v minulosti tak někomu odpovídala. Moje logika se tedy odvíjí od toho, co odpověděl někdo jiný? to je tak na stejný obrázek pro vás.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]