Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domácí úkol

Od: alice306* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, ve škole jsme dostali úkoly a já si s některýma nejsem 100% jistá, prosím mohli by jste mi to zkontrolovat případně upozornit na chyby? VĚTA: Když jsme přišli unaveni večer domů, babička uvařila čaj a my jsme vyprávěli, co jsme zažili.

*mám správňe doplněny čárky?

*graf souvětí: Když 1V, 2H a 3H, co 4V.

*druh souvětí: souřadné

*větné členy: co-předmět, unaveni-přísudek

*vyměň poslední větu vedlejší větným členem- tady nevím

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, zkusím to, ale už si nejsem jistý. Dle mého názoru jsou čárky v souvětí správně. Graf souvětí nevím. U větných členů si nejsem jistý, tak snad až ten závěr.

Tam by snad mohlo být: "své zážitky" nebo "naše zážitky" či jen "zážitky". Ale, snad si ještě počkejte na lepší radu. Zdravím!

miklous*
hodnocení

0x
...a my jsme vyprávěli (své) zážitky.
To bylo první, co mě napadlo ;). M
doplněno 26.02.14 21:58: Do toho grafu bych osobně nenapsala "co". Ale nevím :-|.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]