Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dýchání - kdo na to přišel?

Od: mocke odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, do školy máme dělat minimálně desetiminutovou prezentaci a já mám téma dýchání. A do tohoto času bych chtěl vložit i hostorii, jak vznikly pojmy a kdo všechno se podílel na charakteristice apod. Nikde to nemohu najít, jen jaký je to proces a popis DS. Nevíte prosím, kde bych mohl najít něco ohledně historie, poprosil byl i o odkaz. Děkuji mockrát.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nemůžeš to najít?*sok* cs.wikipedia.org/...

host*
hodnocení

0x

DS jako dýchací soustava? Co to je za školu, kde se učí o dýchání a neví se o tom vůbec nic? Nebo je to škola kde se učí prezentace a dýchání je pouze téma, aby se dalo předvést jak se dělá prezentace..?

hodnocení

0x

Já bych začala tím, že bych vysvětlila dýchací soustavu, přešla na oběhový systém a vysvětlila bych, proč dýcháme. Krev, hemoglobin, okysličená krev-oxyhemoglobin. Bez jídla vydrží člověk xx, bez vody xx, bez vzduchu xx, kdy začne odumírat mozek (utopenci, udušení kouřem) úplně na smrt nebo na veliké postižení. ;)

mocke
hodnocení

Ja jsem vůbec neříkal něco ve smyslu, že nevím co je dýchání a potrebuji sehnat stránky. Ja se ptal, kde najít historii, kdy lide přišli jak plíce funguji. Popřípadě přesněji kdo na to přišel. Funkce, výměna plynu, poměry látek atd... to mám, ale o čem nemám přehled, tak to je historie. Kdybych věděl, že se vyznam otazky tak prekrouti, tak to napíši ještě více podrobně.

host*
hodnocení

0x

Jestli se chcete trochu vymknout z průměrnosti a udělat prezentaci zajímavou, zkuste mimo všem známé téma zabrousit do umělého dýchání, umělé plicní ventilace, první pomoci a na webu najdete různé způsoby kříšení.

Prezentaci můžete doplnit třeba i různými způsoby dýchání pod vodou, od prvních potápěčských zvonů (kesonů) přes neohrabané uzavřené potápěčské skafandry do kterých se z lodi hadicemi vháněl vzduchu, až po první dýchací přístroje s kyslíkovými bombami až po geniální vynález Jacquese Coustea - automatický ventil pro přívod vzduchu podle tlaku vody v hloubce, tak zvaný aqualung - (aqua=vzduch, lung=plíce).

Můžete vzpomenout i na filtraci vzduchu proti prachu v pracovním procesu, na různé dýchací plynové masky hasičů, atd. atd.. téma máte široké, určitě něco najdete, co vaše posluchače zaujme.

(aqua=vzduch

To už máme apríla? *smich* neboli když budu pít Bonaqa

srovnanicen.cz/...

tak vlastně piju dobrý vzduch...

Pokud ovšem bo neznamená třeba sladký *smich*

doplněno 26.02.14 21:20:

Ale možná bychom se neměli škodolibě usmívat, kolega se prostě přepsal. Samozřejmě, že aqua je voda, to on ví taky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]