Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Gympl nebo (zdravotnické)lyceum

Od: dzolik* odpovědí: 16 změna:
Chtěla bych se zeptat pořád se nemůžu rozhodnout o výběru strědní školy .. A tak proto se zkusím zeptat co si myslíte lepší gymnázium nebo zdravotnické lyceum?
Poté bych určitě chtěla jít na VŠ ...(nejlépe zubař a nebo VOŠ zubní technik :) a nebo cokoliv okolo zdravotnictví a tak :)
Co si o tom myslíte?
Děkuji za všechny rady a pomoci :))

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lotus*
hodnocení

3x

Myslím, že pokud se chceš věnovat zdravotnímu oboru i na VŠ, je lepší to lyceum. Podle mě tě na odbornou VŠ připraví líp než obecné gymnázium.

jm*
hodnocení

2x

Dle mého názoru je lepší zdravotnické lyceum.

dzolik*
hodnocení

Jéée to jsem móc ráda , že aspoň někdo si myslí to samé jako já :)) děkuji mockrát :))
jancakk

proč? mohl byste zdůvodnit?

iz*
hodnocení

2x

Plánuješ-li studium na VŠ, je lepší přípravou gymnázium. Půjdeš-li nyní na zdravotnické lyceum, a změníš-li během jeho studia názor, na kterou VŠ se budeš hlásit, bude pravděpodobně obtížnější se připravit na přijímačky.

zvidavajanca*
hodnocení

0x

No v profilu infoabsolvent.cz/... moc nevidím předměty jako třeba chemie a fyzika (nebo že by byly pod něčím schované?)

Přijímací zkouška lékařské fakulty se skládá z biologie, chemie a fyziky.

Volila bych gymnázium, všeobecné nebo se zaměřením právě na přírodní vědy - podívej se na učební plány. Výše zmíněné předměty buď po celou dobu studia nebo v posledních ročnících jako volitelné.

dzolik*
hodnocení

Fyzika ,chemie a biologie tam normálně jsou :))
Dobře děkuji
jancak

Ještě záleží kolik hodin týdně mají biologie, fyzika a chemie v rozvrhu. Je rozdíl mezi jednou a dvěmi hodinami týdně. Na gymplu bývají všechny tyto předměty po dvou hodinách týdně, na přírodovědné větvi ve vyšším ročníku i více (je možnost semináře). Pak se rozsah probraného učiva může značně lišit

zvidavajanca*

Dodám, jen, že 2h + 1h cvičení (realizována většinou dvouhodinovkou jendou za 14 dní)

doplněno 26.02.14 14:19:

Přesný učební plán je na webu konkrétní školy. Někdy nemusí být předmět vyučován ve všech ročnících, ale celková hodinová dotace je dodržena tím, že v některých ročnících je hodin více.

dzolik*
hodnocení

To nechápu , ále normálně tam jsou chemie 3 hodiny a fyz ,bio. 2 hodiny :)

alfa
hodnocení

0x

je mnohem lepší jít na gymnázium, více pomůže k přijímačkám

jancak
hodnocení

0x

našla jsem obdobnou diskuzi na diskuse.doktorka.cz/... pročti si

dzolik*
hodnocení

Ale je divný , že F ,bio a ch jsou na té mé škole všechny 4roky :) akorát fyzika nejní ve čtvrťáku .

cobrak*
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud chcete jít medicínu, tak vždycky na gympl! Úroveň výuky jazyků a úroveň výuky matematiky, fyziky a chemie je naprosto nesrovnatelná!

doplněno 03.03.14 18:47:

Myslím, že mé logo je dostačující odpověď...

dzolik*
hodnocení

Můžu se zeptat jak to víte? :))
jancak

cobrak je lékař, mám pravdu? *palec* obrázek loga má lékařský znak (to modré) a had je rovněž symbol lékařů. Souhlasím s cobrak (mám též v rodině několik lékařů)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]