Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny, co budou číst můj příspěvek. Chtěla bych vás požádat o pomoc. Potřebovala bych vypočítat (nebo určit) průběh této funkce: f:y=-x2+x+1 a samozřejmě graf. Na tuhle látku jsem ve škole chyběla a tohle máme odevzdat za domácí úkol za hodně bodů, jelikož tento rok maturuju, ráda bych se dostala k maturitě :D
U příkladu se asi počítá definiční obor, body nespojitosti, parita a perioda atd. Moc děkuji předem za pomoc.
Našel jsem zajímavou stránku, která umí kreslit grafy: rechneronline.de/...
doplněno 25.02.14 21:03:Ajo, kartaginec má pravdu, přehlídnul jsem v zadání mínusko, mršku maličkou...
Pěkná stránka.
Jenom pozor, tahle ukázka je jiná funkce, než potřebuje tazatelka. To je v pořádku, je na ní, aby si zadání do grafu upravila, jak potřebuje, já jen, aby ji to nezmátlo. (Ostatně ono asi učitelé strojový graf neakceptují, ale lze ho použít pro vladtní potřebu a kontrolu svých výpočtů.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.