Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

1 1=??

Od: s.o.s.man odpovědí: 11 změna:
Prý že 1 1 není vždy 2.Jak je to možné?:(

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x
A vo co jako de? Jedenáct opravdu není dvě. Já v tom teda žádnou záhadu nevidím. Asi se někde stala chyba.

hesa*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Myslíte takhle?

a=b

a2=ab

a2-b2 = ab - b

(a+b)(a-b) = b(a-b)

(a+b) = b

a+a = a

2a = a

2 = 1 *smich**smich**smich*?

Moje parketa to rozhodně neni, ale mám dojem, že to již od třetího řádku nějak falíruje*smich* - dáme-li těm hláskám nějakou hodnotu (řekněme že 2) bude to vypadat asi takhle:

2 = 2 /2 = 2/

4 = 2 x 2 /4 = 4/

4 - 4 = 4 - 2 /0 = 2/

(2 + 2)(2 - 2) = 2(2 - 2) /0 = 0/

(2 + 2) = 2 /4 = 2/

2 + 2 = 2 /4 = 2/

2 . 2 = 2 /4 = 2/

2 = 1 /2 = 1/

Z čehož tedy jasně vyplývá, že by dvě opravdu mohlo být jedenáct.*smich**smich**smich*

Ale já si stejně myslím, že původní myšlenka byla 1 + 1 nemusí být zrovna 2

Aspoň je nějaká sranda, srdečně zdravím. kibic

hesa*
Bééézva, ale to už mi hlava nebere*smich*. Je moc horko. Hezké slunečné dny.

doplnit odpověď
hodnocení

0x
Je, záleží v jaké soustavě to počítáš. Ve dvojkové je to 10.

s.o.s.man
doplnit odpověď
hodnocení

Sorac, nek mi tam vyklouzlo melo tam byt ze 1 1 neni 2.To nechapu.To ze 11 neni vzdy 2 beru nazpet(jako dotaz myslim).chapete...*smich*

s.o.s.man Nermuť se nějakým překlepem a pusť to klidně ještě jednou - pokud to má solidní pointu - sem s tím!

Spiderovo řešení ostatně nebylo marné *smich*

tesyk*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

No, jestli si dobře vzpomínám, tak pan Horníček ve hře"Dobře utajené housle"rozděluje dobu na před Einsteinem a po Einstejnovi. V době před právě platilo, že 1+1=2, ale v době po platí, že 1+1=2 + světelné kvantum.

No, tak si to přeberte.

šťastná*

Já sice čínsky, jako Vy všichni ostatní, neumím, ale pouhým instinktem jsem rozpoznala některé variace, jež mi připomínají dobu mých studií na gymnáziu, konkrétně matematiku. Ale opravdu jen vzdáleně, odmaturovala jsem z ní s odřenýma ušima. *tuc*:P

*smich*... A přesto se točí!*smich*

Skvělý den!*pusa*

j*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
treba ve dvojkove soustave 1+1=10,
nebo v grupě řádu1 1+1=0

ukulele*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
jo, jeden učitel na vš nám jednou promítnul fólii se vzorcem, že 1+1 nemusí být vždy 2, ale že se jde dopracovat hned několika výsledkům. Ale ty jedničky byli všelijak logaritmované a já nevím co ještě, ale třeba jeden výsledek byl 2,333 a druhý výsledek byl 0,711111, nebo nějak tak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]