Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Princip pusobeni a dalsi otazky

Od: honzaka odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

potřeboval bych poradit s CHO nevím si rady s pár otázkami, hodně odpovědí jsem našel na netu, ale nenašel jsem vše, pokud by mi někdo pomohl byl bych rád. Chodím do gymnázia a postupuje jenn pár lidí a chtěl bych se dostat do dalších kol a proto bych chtěl mít co nejvíce otázek dobře.

Otázky:

1- Popište princip působení mýdla resp. tenzidů při praní (můžete použít i jednoduché schéma
či obrázek).

2-Spočítejte obsah aktivního chloru v chlorovém vápnu, které vzniká zaváděním chloru do hašeného vápna, a které je možné popsat následujícím vzorcem Ca(ClO)2·CaCl2·Ca(OH)2·2H2O. - našel jsem spoustu odpovědí, ale nevím z jaké rovnice vycházet

Předem děkuji za odpověď

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Mě stále mrzí, že je tady prostě povoleno se ptát na soutěže. Podle mě to není fér.

Jinak argument, že chceš postoupit do dalších kol je zbytečný. Co tam budeš bez internetu dělat?

1) v každé reklamě na prací prostředek máš obrázek o působení

2) A mohl bys napsat, co si nalezl?

honzaka
hodnocení

nevím co na tom není fér, každý má možnost se zeptat.

2-Ca(ClO)2 + CaCl2 + 2CO2 = 2CaCO3 + 2Cl2 -jsou tam 4 chlory tudíž 100*4*35,5/364,09 = 39%
ale nemá se chlor zavadet do hašeného vápna? Cl2 + Ca(OH)2 ...?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]