Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prosím pomocte

Od: bartolom odpovědí: 19 změna:

Dobrý den mohli by jste mi pomoct s tímto pracovním listem.

Je to výňatek z knihy Božská komedie a je tam umělecký a neumělecký text.

Moc Vás prosím poraďte. Na druhé straně pokračuje ten neumělecký text a jsou tam ty otázky.

Prosím.

Předem moc děkuji za spolupráci.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zvidavajanca*
hodnocení

1x

Chtělo by to ten text.

doplněno 22.02.14 21:01:

A kde je problém? Neříkej, že nevíš o čem to je, výnatek i dílo si četla.

bartolom
22.02.14 20:04
hodnocení

Prosím pomocte
Prosím pomocte #2

bartolom
hodnocení

A nemohl by mi někdo pomoci moc prosím odpovědět na ty otázky?

Byl bych moc vděčný.

předem děkuji

iz*

Napište svůj návrh,

zkontrolujeme jej.

bartolom
hodnocení

Ale já si vubec nevím rady, nerozumím moc otázkám. Prosím pomozte.

předem děkuji

Tak pokud s takovým přístupem budeš letos maturovat, že moc nerozumíš otázkám, tak to se na mě nezlob, ale moc šancí na úspěch nemáš. Chtělo by to trochu snahy. My ti tady nevyplyvneme správné odpovědi na ty otázky, ale jsme ochotni, když uvidíme snahu, ti zkontrolovat tvé odpovědi.

bartolom
hodnocení

No ale já jsem teďka v prváku a učitel říkal at to zkusíme.

zvidavajanca*

Hele, neříkej, že nic z toho nevíš, to ti tu asi nikdo věřit nebude.

Téma - o čem dané dílo/výňatek je.

Vypravěč - ich/er forma, postoj vypavěče - účastník děje/nezávislý pozorovatel

Ale tohle jste měli na začátku literární teorie brát, pokud jste to nebrali doporučuji si ti nastudovat, budeš to potřebovat vždy. Nejen u maturity.

bartolom
hodnocení

Zasadit Dantovo dílo do světové literatury? co to je? jako kdy bylo napsáno?

zvidavajanca*

Ano. Časové zařazení, literární směr. Chakteristika směru.

bartolom
hodnocení

jj moc děkuji

bartolom
hodnocení

A co by jste chtěli za to, kdyby jste mi řekli všechny odpovědi?

Fakt na tomhle závisí život

zvidavajanca*

My úplatky neberem. Řídíme se heslem "Neber úplatky nebo se z toho zblázníš!"

bartolom
hodnocení

Takže mi to leda zkontroluješ ju?

iz*

Přesně tak.

bartolom
hodnocení

nemohli by jste mi poradit s tou 1. postihnout tématiku výňatku - hodně slovům v tom uměleckém textu nerozumím.

bartolom
hodnocení

ten umělecký text je psán v er formě a počínání? hmm

Jak analyzovat výstavbu textu?

bartolom
hodnocení

1.

a) Postihnout tématiku výňatku - Provádění Danta peklem

b) Charakterizovat vypravěče a jeho počínání ve výňatku - Vypravečem je sám Dante Alighieri, která so od hříšníků v pekle udržuje odstup, ale promlouvá s nimi a snaží se poukázet na jejich utrpení, tedy důsledky jejich hříchů

c) Analyzovat výstavbu textu - tercíny, rýmy

d) Zasadit výňatek do kontextu díla, tvrzení zdůvodnit - zařazení do středu díla - pekla

e) Popsat atmosféru ve výňatku, uvést, jakými prostředky jí autor dociluje - pochmurně, smutně, styl - neutrální

2.

a) Zasadit Dantovo dílo do kontextu světové literatury - Je to epos, který má středověké a renezanční rysy. Vzniklo v letech 1307 - 1321

b) Objasnit název díla - děj s dobrým koncem - komedie

3.

a) Najít v neuměleckém textu doplňující informace k textu uměleckému - moc nevím, prosím, kdyby jste byli tak hodní a pomohli mi

b) najít v uměleckém textu konkrétní a realistické obraty - taky moc nevím, také prosím o pomoc

4.

a) Charakterizovat jazykové prostředy textu - text je psán ve spisovné češtině, obsahuje slova neutrální, text obsahuje historismy

b) Přiradit text k funkčnímu stylu, tvrzení zdůvodnit - styl - odborný

c) shrnout fakta a myšlenky uváděné ve výňatku - jedná se to u Dantově díle Božská komedie, zejména část Peklo, popisuje rozdělení pekla, rozdělení podle hříchů

Prosím byl bych moc rád kdyby jste mi to zkontrolovali a nebo také ještě něco doplnili, to by bylo skvělé moc Vás prosím.

Předem děkuji

bartolom
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]