Nejste přihlášen/a.
Vlk se nažral a koza zůstala celá.
Darovanému koni na zuby nehleď.
Dělá kozla zahradníkem.
Dělá z komára velblouda.
Kouká jako vyoraná myš.
doplněno 19.02.14 20:53:Jen tak na vysvětlenou, neptám se proto, abych dostala z domácího úkolu jedničku, prostě mě to jen zajímá, protože jsem nic podobného nenašla.
6x
Tak treba k tomu Kouká jako vyoraná myš.
Kouka jak z jara.
Cumi jak pul prdele z krovi.
Cumi jak pero z gauce.
Kouka jak suva s nudli.
Kouka jak tele na novy vrata.
Cumi jak panna na vocas.
Kouka jak husa do flasky.
Cumi jak kdyby spadnul z visne.
Kouka, jak kdyby spadl z Marsu.
Cumi na to jak cikan na lopatu.
Vic mi nenapada.
Nic proti, ale tady se D.U. nedělají. Já osobně tu píšu proto, že např. se nemužu dopočítat některých příkladů, a hledám chybu. Ale počítám sama.
Tady se jen radí a pomáhá, aby ses dopracoval výsledku.
Tady se to jmenuje poradte.cz a né UDELEJ ZA ME UKOL.CZ
Ale to si nijak neprotiřečí. Prostě nevím, jak na domácí úkol, tak poraďte. Spíše záludnější jsou dotazy typu, kdy dotyčný člověk to ví, stejně se ptá a tak ostatní tak jako zkouší (a pak je kádruje).
Já dělám úkoly výhradně sama. Toto bylo-zjistí si to kdo chce a pak nám to může říct(něco tohoto typu). A navíc jsem se jan tak chtěla zeptat, protože jsem nenarazila na moc podobných přísloví, a tak jsem se chtěla zeptat, jestli někdo neví.
Napadá mne jedno podobné k Tobě uváděnému "Darovanému koni na zuby nehleď" _ dalo by se použít "Ber a nebo nech být"..Zkus napsat své tipy k těm ostatním, co Tě k nim napadá a třeba to dáme i dohromady...
1x
Já si myslím, že se dá ke každému přísloví najít něco podobného. Já jsem určitě našla, ale dalo to práci. Každé přísloví zvlášť a poctivě číst jak je abecedně uvedeno ve W.. . Ale ten čas a soustředit se. Vzala jsem namátkově ,,Dělá z komára velblouda,, a našla jsem pod písmenem S podobné. Víc ale nebudu.
doplněno 19.02.14 23:04:Pokud najdete, napište, které by to mohlo být, jestli se shodneme.
0x
To je sice super odkaz na wikipedii, ale fakt najít podobná přísloví mě zatím nic nenapadá.
doplněno 19.02.14 19:47:Ale přemýšlím (abych nemusel myslet na nepříznivý stav hokejového zápasu).
doplněno 19.02.14 19:57:Našel jsem první protiklad ale nesouvisí s otázkou.
Když se zapne první knoflík špatně, tak je celé zapínání špatné
První vyhrání z kapsy vyhání.
0x
předpokládám, že jde o přísloví obsahující zvířata, než že by šlo o obsah.
v tom prvním odkazu na wikipedii je úplně jednoduché je najít, stačí si najít pár minutek a vzít to od A do Z.
jako např.: Malé ryby,také ryby. Což uvádím jako příklad, který se hodí, takže lepší odkaz na wikipedii než prd...![]()
aha,takže vy hledáte jakoby přísloví podobného významu k těmhle, to musíte popisovat otázku přesněji...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.