Nejste přihlášen/a.
Vlk se nažral a koza zůstala celá.
Darovanému koni na zuby nehleď.
Dělá kozla zahradníkem.
Dělá z komára velblouda.
Kouká jako vyoraná myš.
doplněno 19.02.14 20:53:Jen tak na vysvětlenou, neptám se proto, abych dostala z domácího úkolu jedničku, prostě mě to jen zajímá, protože jsem nic podobného nenašla.
Tak treba k tomu Kouká jako vyoraná myš.
Kouka jak z jara.
Cumi jak pul prdele z krovi.
Cumi jak pero z gauce.
Kouka jak suva s nudli.
Kouka jak tele na novy vrata.
Cumi jak panna na vocas.
Kouka jak husa do flasky.
Cumi jak kdyby spadnul z visne.
Kouka, jak kdyby spadl z Marsu.
Cumi na to jak cikan na lopatu.
Vic mi nenapada.
Nic proti, ale tady se D.U. nedělají. Já osobně tu píšu proto, že např. se nemužu dopočítat některých příkladů, a hledám chybu. Ale počítám sama.
Tady se jen radí a pomáhá, aby ses dopracoval výsledku.
Tady se to jmenuje poradte.cz a né UDELEJ ZA ME UKOL.CZ
Ale to si nijak neprotiřečí. Prostě nevím, jak na domácí úkol, tak poraďte. Spíše záludnější jsou dotazy typu, kdy dotyčný člověk to ví, stejně se ptá a tak ostatní tak jako zkouší (a pak je kádruje).
Já dělám úkoly výhradně sama. Toto bylo-zjistí si to kdo chce a pak nám to může říct(něco tohoto typu). A navíc jsem se jan tak chtěla zeptat, protože jsem nenarazila na moc podobných přísloví, a tak jsem se chtěla zeptat, jestli někdo neví.
Napadá mne jedno podobné k Tobě uváděnému "Darovanému koni na zuby nehleď" _ dalo by se použít "Ber a nebo nech být"..Zkus napsat své tipy k těm ostatním, co Tě k nim napadá a třeba to dáme i dohromady...
Já si myslím, že se dá ke každému přísloví najít něco podobného. Já jsem určitě našla, ale dalo to práci. Každé přísloví zvlášť a poctivě číst jak je abecedně uvedeno ve W.. . Ale ten čas a soustředit se. Vzala jsem namátkově ,,Dělá z komára velblouda,, a našla jsem pod písmenem S podobné. Víc ale nebudu.
doplněno 19.02.14 23:04:Pokud najdete, napište, které by to mohlo být, jestli se shodneme.
To je sice super odkaz na wikipedii, ale fakt najít podobná přísloví mě zatím nic nenapadá.
doplněno 19.02.14 19:47:Ale přemýšlím (abych nemusel myslet na nepříznivý stav hokejového zápasu).
doplněno 19.02.14 19:57:Našel jsem první protiklad ale nesouvisí s otázkou.
Když se zapne první knoflík špatně, tak je celé zapínání špatné
První vyhrání z kapsy vyhání.
předpokládám, že jde o přísloví obsahující zvířata, než že by šlo o obsah.
v tom prvním odkazu na wikipedii je úplně jednoduché je najít, stačí si najít pár minutek a vzít to od A do Z.
jako např.: Malé ryby,také ryby. Což uvádím jako příklad, který se hodí, takže lepší odkaz na wikipedii než prd...
aha,takže vy hledáte jakoby přísloví podobného významu k těmhle, to musíte popisovat otázku přesněji...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.