Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Angličtina nebo němčina?

Od: tesnost* odpovědí: 10 změna:

Ahoj, je těžší se naučit anglicky, nebo německy?

doplněno 20.02.14 01:00:

Já mám pocit, že tím jak je Němčina "ostřejší" na poslech, tak jí je více rozumět než "zakulacené" angličtině. Myslíte si, že to tak je?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

4x

Lehčí není ani jeden jazyk. Začátky jsou snazší v angličtině, teprve později bude angličtina těžká. U němčiny jsou obtížnější začátky, ale pokud se jimi "prokoušete", bude to později snazší. Čeština se přes 400 let vyvájela v těsném sousedství s němčinou a je to v ní stále znát. Kdo v němčině pokročí dále zjistí, že se spousta věcí vyjádří stejně jako v češtině.

albatros498022*
hodnocení

2x

Angličtina je lehčí a i ve světe mnohem pépe využitelná.

hodnocení

2x

Pro mě je určitě lehčí angličtina, navíc je mnohem více využitelná a setkáváte se s ní prakticky každodenně, což podporuje její procvičování.

jm*
hodnocení

1x

Zdravím, pro mě byla jednodušší němčina. Ovšem co šlověk, to jiný názor.

siska5*
hodnocení

0x

ahoj to je těžší já jsem se od začátku angličtiny neučila a take nas všechno co mela učitelka nenaučila ,a ted se učim němčinu a podle me je lepší a lehčí němčina ted stý aj mam toho hodne nenaučeného s pozdravem siska5 :D

chizuru*
hodnocení

0x

Ahoj,
třeba já považuji za mnohem snažší angličtinu.
Na základní i střední škole jsem měla vždy němčinu a přesto umím anglicky lépe i když jsem se ji nikdy aktivně neučila.
Ale jak bylo řečeno dříve.. Každému přijde snažší něco jiného.

hodnocení

0x

Němčina je mnohem těžší. Na rozdíl od angličtiny má mnohem víc nepravidelností, 4 pády, 3 rody atd.

hodnocení

0x

Těžší je němčina. Tam jsou pády, členy, nepravidelné množné čísla atd.

erikretr*
hodnocení

0x

Zdravím.Myslím si že je lechčí angličtina.

luke237
hodnocení

0x
Anglictina je vyrazne lehci nez nemcina.

Anglictina ztratila spoustu gramatickych jevu (rody, casovani, pady), takze se toho clovek tolik nemusi ucit a nemusi si davat na tolik veci pozor pri mluveni.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]