Nejste přihlášen/a.
V minulém roce jsem neuspěšně absolvovala poslední zkoušku z matematiky v oboru sociálně správní činnost,ostatní odborné předměty a češtinu jsem udělala.Je nějaká možnost jak získat maturitu?
Obraťte se na "svou" školu, pokud už není možný opravný termín, musela byste si pravděpodobně zopakovat poslední ročník a složit maturitu znovu. Doporučuji to moc neodkláddat, do doby, než složíte opravnou zkoušku, máte jenom základní vzdělání.
Děkuji za odpovědi, mám již vyčerpané 3 pokusy.Už rok jsem zaměstnaná,a nechci o práci přijít,dělám 12,ranní,noční.Je nějaký učební obor,který se dá studovat dálkově, třeba i ten můj?mamcajitka1@seznam.cz
Učební obory jsou dnes většinou bez maturity. Ale i maturita se dá dodělat dálkově (udělat poslední ročník a potom maturitu)
Školy/obory hledejte zde: infoabsolvent.cz/...
Nejlepší řešení ve vašem případě by bylo zkusit se domluvit na jakékoliv škole s vaším vystudovaným oborem, zda byste mohla zopakovat poslední ročník přes "Individuální výukový plán"tzv. IVP (v případě, že by na škole měli pouze denní studium). A pak si můžete zvolit k matuře místo matiky cizí jazyk.(Pokud by vám to pomohlo). Na soukromé školy by vám určitě vyhověli a platit jeden rok školné se při práci určitě dá finančně utáhnout. Na státní škole bývají méně ochotnější, možná též, záleží na řediteli. Dále je spousta škol s možností dálkového,večerního či distančního studia SŠ při práci. Ideální by bylo kdybyste ve vašem okolí měla možnost jít znova do posledního ročníku. Jedná se o obor 75-41-M/01 Sociální činnost?
Zde všechny školy s oborem Soc.činnost dálk,več,dist, studium pro dospělé: infoabsolvent.cz/...
Zde školy s denním studiem, kde byste se mohla zeptat na IVP
Učebních oborů se dá při prací dělat velké množství, záleží na tom, odkud jste
doplněno 20.02.14 09:47:Je rozdíl mezi maturitním oborem (ukončen maturitou) a učebním oborem (ukončen výučním listem). Pokud byste chtěla doplnit maturu po vyučení musíte jít na nástavbu (další 2-3 roky dálkového studia)
Upřesněte prosím, kterou situaci řešíte:
1) máte za sebou pouze jeden neúspěšný pokus o maturu z matiky
2) máte již vyčerpané všechny 3 pokusy o maturu z matiky
Zatím napíši postup k možnosti zaprvé. Pokud jste neuspěla u jedné zkoušky z matiky v řádném termínu, můžete konat až dvě opravné zkoušky (pouze z předmětů, v nichž neuspějete, v případě dílčích zkoušek jen tu dílčí zkoušku, v níž neuspějete) po dobu 5 let následujících po ukončení studia na SŠ.
Opravné a náhradní zkoušky se konají jen v některých školách (tzv. spádových). Dílčí ústní zkoušky z ČJ a cizího jazyka se konají na škole, kde studujete.
Zajděte si na školu, kde jste skládala maturitu, a tam se informujte. Na jarní termín je pozdě. Můžete se hlásit až na podzimní termín. Termín podání maturitní přihlášky k podzimnímu termínu je 27.5.2014.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.