Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyhazov škola

Od: dominika* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, je mi 18 let, vyloučili mě v pololetí ze školy, teď jsem momentálně vedená na úp, snažím se najít si práci/brigádu, abych neseděla půl roku doma a od nového školního roku (září 2014), bych chtěla nastoupit na novou školu. Chci se zeptat jak to chodí s přihláškama a tak.. Za každou radu a pomoc bych byla ráda, děkuji.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

1x

Chápu - li dobře jste z Brna, oběhněte nemocnice, charitu, hospic, ústavy kde hledají pomocnou ošetřovatelku bez kvalifikace a pak hledejte (ptejte se i na ÚP na rekvalifikace) kde vás příjmou k distančnímu studiu při zaměstnání. Můžete zkusit dotázat se na rekval. kurz i na Vinařská 893/6 Staré Brno Brno 603 00 Brno 3 Národní Centrum Ošetřovatelství.

Vyhledejte na nettu zdravotnické školy, př. stránek škol uvedený níže a tam už hledejte podmínky studia-přijetí. Čas běží a tak sebou hoďte pokud se chcete hlásit öd září tohoto roku.

grohova.cz/...

szs-jaselska.cz/...

doplněno 04.03.14 14:56:

Jančak na Jaselské je pětiletý distanční obor zdravotnický asistent, aspoň jsem to vyčetla na jejich stránkách, chce to od slečny trochu zrychlit krok a víc se zajímat. Zadat dotaz na poraďte, nestačí. Já vím, že s distančním studiem po ZŠ je to problém ale kdo hledá, najde. Pokud by se to týkalo mě, já bych prvně dotaz vznesla na ÚP-zda je možnost kurzu, pak bych obešla všechny nemocnice a nechala se zaměstnat třeba i jako uklízečka (v Bohunicích mají zrovna vyvěšený požadavek), studovala a při tom se zajímala o práci pomocného ošetřovatele-myslím, že na převlékání postele by to základní vzdělání a chození do školy mohlo stačit.

lidus-----slečna má základní vzdělání a nedokončené studium na maturitním ekonomickém oboru...zatím není pomocná ošetřovatelka...máte skvělý nápad s rekvalifikací *palec*, pro lidi se ZŠ je značný výběr kurzů na ÚP a slečna má nárok na podporu při rekvalifikaci, takže peníze navíc. Například rekvalifikace pracovník v sociálních službách a jiné obory...do září je daleko, též se přidávám a radím podat si žádost o rekvalifikaci. Bohužel dálkově se dá ošetřovatelka studovat pouze na 1 škole v jihomoravském kraji a vloni neotvírali prvák kvůli nízkému počtu uchazečů. Jestli budou otvírat v září budou vědět na ředitelství infoabsolvent.cz/...

Pak lze studovat v Brně dálkově na výuční list pouze obor Prodavač, zde dostatek přihlášených ssposbrno.cz/...

doplněno 04.03.14 16:18:

lidus ---------- slečna píše, že chce jít na učební obor, a to jsou dálkově v Brně pouze "Ošetřovatel"a "Prodavač"na 3 roky studia. Já jsem maturitní obory nehledala...máte pravdu, jen aby si slečna nepletla..."Zdravotnický asistent"na Jaselské je dálkový maturitní obor na 5 let studia. Nejlepší by bylo zažádat si o možnost uznání předchozího studia, udělat rozdílové zkoušky a jít do vyššího ročníku (pak by mohla získat výuční list třeba za 2 roky)...ovšem to chce od slečny aktivitu, aby se optala na ředitelství škol. Jinak v Brně se dají dálkově studovat ještě tyto matur. obory, všechny na 5 let studia: Nábytkářská a dřevařská výroba (spíše pro kluky), Obchodní akademie, Knihkupecké a nakladatelské činnosti, Sociální činnost.

Za sebe bych to řešila rekvalifikací a studiem na ošetřovatele nebo prodavače a snažila bych se domluvit s ředitelem školy na nástupu do 2. ročníku...a u toho najít brigádu nebo práci

doplněno 04.03.14 16:21:

po získání výučního listu lze jít studovat 2-letou maturitní nástavbu též dálkovou formou při práci

zvidavajanca*
hodnocení

0x
A to chcete znovu od 1. rocniku? V tom pripade si musite sama sehnat prihlasku. Termin podani je prvni pulka brezna, takze moc casu neni.
Pokud chcete pokracovat, tak jit za reditelem skoly, kam chces jit a domluvit se.
dominika*
hodnocení

Ano, půjdu zase od 1. ročníku, ale chystám se prozatím jen vyučit ať mám alespoň něco, maturitu si udělám až potom. Vím, že přihlášky mají být poslané do 15. března.

hodnocení

0x

Přihlášky bývají na webu škol, případně na sekretariátu je někdy mívají (a vyplňují). Můžeš se přihlásit na stejný obor a nastoupit do ročníku, který jsi nedokončila (pokud schválí ředitel na bývalé či nové škole). Pokud budete nastupovat na jiný obor, je možnost udělat rozdílové zkoušky a nastoupit do vyššího ročníku (doporučuji vybrat podobný obor, za více ročníku bude hodně učiva na rozdílovky). Na soukromých školách vás vezmou všude, ale platí se školné, takže asi na to nebudete mít peníze. Je možnost studovat večerně/dálkově/distančně ale nemáte status studenta (je nutné mít placené zdravotní pojištění zaměstnavatelem, úřadem práce nebo jako samoplátce 1148kč/měsíc). Status studenta máte na SŠ pouze při denním studiu, případně individuálním výukovém plánu.

Jaký obor jste studovala a odkud jste? Nejjednodušší řešení by bylo najít si školu se stejným oborem a začít od září nedodělaný ročník.

doplněno 04.03.14 08:28:

nic mi do toho není...proč ale chcete jít znova do 1. ročníku? Můžete si najít školu se stejným oborem přímo v Brně a plynule navázat. Do 1. ročníku lze podat 2 přihlášky do půlky března, musíte udělat přijímací zkoušky nebo si najít školu bez přijímaček. Nemusíte potvrzovat na ZŠ, stačí předložit vysvědčení ze zakládky (8+9třída) a nechat vyplnit přímo na sekretariátě školy kam se hlásíte

doplněno 04.03.14 08:35:

zde všechny školy s oborem Ekonomika a podnikání v denní formě (v Brně máte 7 škol včetně 2 soukromých ) infoabsolvent.cz/...

dominika*
hodnocení

Bohužel, tohle je trošku složitější.. půjdu na jinou školu (nesedla jsem si moc s lidma a ani ne s učitelama). Byla jsem na soukromé škole v Kuřimi na oboru Ekonomika a podnikání, jsem z Brna. Chtěla jsem spíš poradit, kolik si těch přihlášek můžu podat jelikož nejdu ze základní školy? Potvrdit je stejně musím na základní škole ne?

jancak

učební obor nemusíte dělat denní formou, můžete pracovat, mít brigádu...vyučit se můžete dálkově při práci

v Brně jsou dva učební obory dálkově pro ženy Ošetřovatel a Prodavač

doplněno 04.03.14 09:00:

maturitní obor (ukončen maturitou) x učební obor (ukončen výučním listem)

dálkové studium učebního oboru je ukončeno stejně jako denní - výučním listem, ano klasicky při práci se studuje, nemáte status studenta (což by vám nevadilo)...případně můžete studovat i při pobytu na úřadu práce, není problém

doplněno 04.03.14 09:04:

dálkově můžete též studovat například při rodičovské nebo být v domácnosti...to je jedno

dominika*
hodnocení

tak to jsem nevěděla, myslela jsem si, že musím mít minimálně výuční list.. vždycky mě lákalo a táhlo spíše zdravotnictví, ale bohužel jsem se nikdy dobře neučila, takže jsem na to neměla známky.. a tohle jde jen při práci nebo jak to funguje?

dominika*
hodnocení

Takže mohu zůstat na úřadu práce a do toho dělat tohle dálkové studium? To by takhle mohl udělat každý, protože pokud vím, na to dálkové studium se nechodí každý den a ne na celé dny.. třeba jen na pár hodin.. takže takhle by si to mohl zařídit každý, aby nemusel každý den chodit do školy..

jancak

ano, máte pravdu...pokud máte kdo by vás finančně podporoval, tak pochopitelně nemusíte chodit na denní studium...úplně stejně se dá vystudovat maturitní obor nebo maturitní nástavba po vyučení...či vysoká škola

jancak

pokud by vás vyhodili z ÚP můžete se přihlásit znova až za 6 měsíců (pokud budete bez práce je nutné platit zdravko 1148kč/měsíc)...na zdrav. pojišťovnu musíte vše hlásit do 8 dnů, aby nevznikl dluh

zvidavajanca*
Pokud budes na UP tak ti skola nesmi branit praci. Takze se nemuzes vymlouvat na skolu.
Na tvem miste bych nestracela cas a roky studia a pokracovala ve tvem oboru na jine skole. Hadam ze mas 1-2 roky do maturity.
Na dalkove bych sla jen pokud u toho pracujes.
jancak

jestli na to člověk finančně má (bohatí rodiče...) a vyhovuje mu dálkové...tak klidně dálkové i bez práce...pořád lepší než nepracovat ani nestudovat...taky bych se přikláněla k názoru dodělat maturu, ale když nechcete...mohli by vás vzít do vyššího ročníku na dálkové studium učebního oboru (rozhoduje ředitel a musela byste udělat rozdílovky, možná rovnou do 2. ročníku, optej se)

doplneni

informujte se přímo na dané škole, zda budou vámi vybrané obory otvírat----vloni neotvírali Ošetřovatele (nebylo dost přihlášených) a v Brně byla jediná možnost jít dálkově na Prodavače (asi o 10 přihlašených více než mohli vzít)...letos může být situace jiná

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]