Nejste přihlášen/a.
Ahoj potřebuju do školy vědět historický důkaz,že slon Africký může být domestikován,nevíte to náhodou někdo?
Odvážné tvrzení, velice odvážné. Hannibal používal malých slonů, dnes již vyhubených kteří pocházeli z Ethiopie. Pokud myslíme velkého slona afrického, tak u něj je domestikace velice obtížná, i chov v zajetí.
a nejen ti, během antiky byli používáni vícekrát (samozřejmě jistě někdy po Alexandrovi došlo i na export indických válečných slonů - aspoň jednou se dokonce střetli v bitvě (nebo měli střetnout - ty africký nakonec utekli - teď nedávno o tom byla zmínka na Meteoru (Čro Praha)), ale to s dotazem nesouvisí);
neboli pokud se i v češtině dá do googlu hledat něco jako "antika válečný slon" (nebo jen "válečný slon"), tak asi něco vyjede, jako důkaz, i vědecký, by to mělo stačit, možná se Evropani později taky pokusili nějak slony v Africe využít?; taky by se asi na tohle téma dalo najít něco na netu přímo ("elephant african domestication"? - doufám, že jsem to napsal správně, konečně google zkousne lecccos...)
jo, v tom Meteoru se taky řešilo cože to bylo za slony, už si nějak nepamatuju výsledek (link netřeba - Meteor Praha Rozhlas, ono to vyjede, byl to možná i poslední pořad);
nojo, to mě nedocvaklo, že ne každý slon z Afriky se musí jmenovat slon africký...
(ta moje čeština mě fakt bolí, to je tak, když si to člověk po sobě nepřečte, no nic - kvíz: najděte x hrubek...)
proto píši, že je to velice odvážné tvrzení, pokud myslíme tzv.velkého slona afrického, který je dnes uznávaný jako slon africký, bohužel málokterý historik je zároveň zdatným zoologem ! Já osobně,bych uvedl, že domestikace slona afrického je velice obtížná, někteří jedinci - samice se dají naučit drobným kouskům, ale takové soužití člověka, jaké je se slonem indickým to není.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.