Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejznámější povstání proti fašistům

Od: karnikova10 odpovědí: 4 změna:

Odboj čechu a slováků proti fašismu vyvrcholil otevřeným bojem.Název dvou nejznámějších povstání proti fašistům v ČSR.

Předem děkuji za odpověď

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Odpověď nemůžete najít pravděpodobně proto, že ji nehledáte...

Že by:

Slovenské národní povstání

a

Pražské povstání

karnikova10
hodnocení

jé moc děkuji

buss
hodnocení

0x

Při obsazování 1939 se jim postavili ve Frýdku-Mistku, pak povstali v Přerově (předčasně, nakonec i ta Praha) a j. Bože můůj.

doplněno 17.02.14 19:02:

Není toto pokračování? Odpor proti fašistickým okupantům v naší zemi se projevil nejenom doma,ale také v zahraničí napište dvě města,ve kterých byla centra zahrničního odboje uveďte představitele kteří stáli v čele těchto center.
Ta neschopnost ...

sadlik*
hodnocení

0x

Nejvíc známé jsou povstání v srpnu1944-B.Bystrica a Praha-5.5.1945.Potom bylo plno drobných vzbouření proti nacismu-třeba u nás Bernartice,za války hned dvakrát mohlo dojít k jejich úplnému vyhlazení.Pracoval jsem kdysi s Píseckým četníkem,který mi ukazoval jizvu na ruce .nebýt jí jel jsem do Bernartic a nebyl bych tady,říkával.Mámě šel nasekat smolničky a naštěstí se seknul natolik,že mu kamarádi odjeli. Nakonec jsem tu nemusel být ani já.Když totiš v Bernarticích stříleli němci z věže každého,kdo se v zahradách pohnul,můj budoucí otec ležel až do noci ve strouze kilometr od věže.Jeli s bráchou navštívit strejčka ve vedlejší vesnici,když to začalo lítat.

Sadlik.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]