Nejste přihlášen/a.
zdravím,studuji dalkově a jsem na mateřské,a dozvěděla jsem že od ledna 2014 nemusím platit studia je to pravda?neví někdo děkuji za info
Váš dotaz je neúplný. Na státních SŠ se dálkové/večerní/distanční studium neplatí. Na soukromých ano. Co se týče VŠ studia, je to úplně stejné - veřejné školy neplatíte (když studujete poprvé dle systému 3+1v bakalářském studiu). Školné se platí jen na soukormých VŠ, úplně stejně máte školné VOŠ soukromé x státní.
doplněno 17.02.14 13:36:Jak se dělí vysoké školy, nepotřebujete vědět. Školné se platí na soukromých SŠ/VŠ.
doplněno 17.02.14 14:17:(zvídavajanca - však jako příklad jsem jen letmo uvedla v závorce o bezplatném studiu 3+1 let Bc.oboru na veřejné VŠ. Když překročí, platí.) Nejvíc by mě zajímalo, co vlastně chce paní vědět. Jinak VŠ se dá studovat prezenčně/kombinovaně/distančně. Když píše o dálkovém, tak myslí asi SŠ?
Odpověď také není úplně přesná - rozlišují se státní VŠ (policejní akademie, univerzita obrany) x veřejné VŠ (ty co se nesprávně označují jako státní) x soukromé.
Jinak, že by bylo něco plošného, že matky na MD/RD neplatí jsem neslyšela. A určitě by tento fakt médii proběhl, protože o zvýšení kvalifikace toho je docela dost (čtěte třeba kariera.novinky.cz)
doplněno 17.02.14 13:40:No to není úplně pravda - na státních školách se platí při překročení standardní délky studia.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.