Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kterou fakultu si mám vybrat?

Od: fulerens* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

náhodně jsem se o téhle stránce dozvěděla, je moc užitečná a předem děkuji vám všem za jakoukoliv odpověď :)

Dělala jsem různé přijímačky na VŠ , dostala jsem se na různé fakulty, teď jak jsou ty možnosti více , tak opravdu nevím , kterou fakultu bych si měla vybrat.

Mám ve výběru 4 školy:

1.ZČU-Západočeská univerzita v Plzni-obor management a ekonomické zřízení podniku

2.VŠE Praha-Vysoká škola ekonomická v Praze-fakulta finance a učetnictví-obor Finance

3.VŠE-fakulta mezinárodních vztahů-obor Mezinárodní Obchod

4.VŠE-fakulta podnikohospodářská-obor Podniková ekonomika a management

Koukala jsem na profilové předměty a musím si říct, že mě by zaujal nejvíc Mezinárodní obchod , ale studovala jsem gymnázium , který je zaměřený na přírodovědné předměty jako Ma, Bi, Chemie , s jazyky jsme ve škole moc nedělali.Moje slabina je Francouzština, to umím jenom základní věci

Pak finance to taky není špatná volba, matematika by mně nevadila, ale prý že na financi je nejtěžší ze všech oborů VŠE.Studium není až tak zajímavé jako na mezinárodní obchod.

Kterou fakultu si myslíte, že je nejlepší vzhledem k uplatnění po studiu?

Mě by zajímala také, jestli vyhodí hodně lidí z ekonomické školy?konkrétně na VŠE Praha.Jestli budu pilně studovat, bude to stačit na to studium na VŠ nebo tam musím být jako nějaký genius , abych to zvládla?Slyšela jsem hodně , že na těchle školách je hodně jedinců, kt se dostali k 3.ročníku ,ale jsou normálně vyhozeni :(

prosím prosím , jestli je tu někdo ,kdo sem nechce psát , kontaktujte mě na email fulerens@seznam.cz

moc vám děkuji *modla*

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

claire*
hodnocení

2x

Milá Fulerens, předně Vám gratuluji k úspěšným přijímacím zkouškám :)

Rozhodujte se podle několika kritérií - odkud jste, zda seženete v Praze/Plzni ubytování, zda budete mít na studium prostředky (Plzeň Vás vyjde levněji), a zejména, zda najdete uplatnění. Říká se, že vysoká škola nemusí člověka bavit, důležité je, aby ho bavilo to, co potom bude dělat. Varianty 1 a 4 se mi nezdají rozdílné. Určitě si zjistěte, které jazyky jsou ve výuce povinné, abyste s tou FJ nenarazila. Pokud zvládnete Prahu, zvolte si Mezinárodní obchod. Jako druhou možnost bych viděla ZČU. Hodně štěstí při rozhodování.

toni*
hodnocení

2x

To si musíte rozhodnout jen a jen vy sama. To co vystudujete vás musí bavit, aby jste nešla na školu na něčí doporučení a po ukončení studia nadávala na idiota, který vám školu doporučil. Myslím si, že je to jako kdyby jste se nás ptala na výběr ze 4 hochů, kterého si máte vzít za manžela. Nedejte na řeči a zvolte si školu podle vašeho gusta. A třeba VŠE Praha! Není to pro vás výzva? Tak hodně štěstí a úspěchů.

kok*

To jsou odpovědi... Co mám dělat... poraď si. :))

Vytečný konstruktivní... :) koukám vy máte asi střední školu předpokládám...

není to jednoduchý a každej názor pomůže na rozdíl od Vašeho.

Mimochodem princezno VŠE bomba škola, nehledě na to co si vybereš. Pokud máš sklony k matematice a statistice a ekonomii vřele doporučuju učto. Jinak co se týká ostatních ne tak exaktních oborů jsou si všechny ekonomky rovny... nic moc tě nenaučej. Proto je spíš důležitá praxe při studiu kde zároveň zjistíš o čem to je.

radax
hodnocení

0x

1. VSE Praha - zkusenost z brigad o kterych se ti jinde ani nezdalo

2. ucetnictvi rozhodně - s touhle fakultou můžeš dělat pozice ze vsech ostatnich a navíc máš možnost dělat audity a kvalifikovanou účetní práci která je ceněná nejenom v CR - ostatni jsou jenom pro flinky ktery potrebujou neco vystudovat.

3. pokud do toho nepujdes prsama tak te muzou vyhodit odkudkoliv :)

hodne stesti a hlavne nepodlehnout naporu svobody ;) casem poznas o co jde :)

jarmik*

Toto podepisuji.

danuskakal*
hodnocení

0x

určitě fakultu mezinárodních vztahů!

dana

jan*
hodnocení

0x

Je to puze na vás, vy se musíte rozhodnou. Záleží na tom co koho baví.

matesss*

já bych volil tu dvojku

fulerens*
hodnocení

Dobrý den,

všem moc děkuji za skvělé rady , rozhodla jsem si pro financi, je to sice o trochu těžší než na ostátní obory, co jsem měla k dispozici si vybrat, ale si myslím, že je to lepší vzhledem k uplatnění .Matika mně docela baví, tak snad zvládnu to studium.

Ještě jednou všem moc děkuji.

F.L

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]