Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Omluvenka do 10ti dnu

Od: mucinecka odpovědí: 6 změna:

Dobrý den chtěla bych se zeptat.

byla jsem dlouho nemocná a tento týden mi přišel dopis ze školy ze musím doložit do 10ti dnů omluvenky budu je mít v pondělí ale příští tyden nam začínaji jarní prazdniny počítají se mi i tyto dny?

Předem děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

miklous*
hodnocení

2x
Zdravím. Přiznám se, že dotazu moc nerozumím. "Byla jsem dlouho nemocná" Pak máš alespoň nějakou lékařskou zprávu. Určitě bych to řešila ještě dnes. Zavolat a emailem poslat např. tu zprávu. Nebo ať zavolají do školy rodiče. M
doplněno 14.02.14 10:21: Ještě mě napadlo, že prázdniny nutně neznamenají, že ve škole nikdo nebude - třeba sekretářka ano. Chce to prostě zavolat a dohodnout se. M

xixi*
hodnocení

0x
Dnes je patek, zvedni telefon a zavolej do skoly.

buss
hodnocení

0x

Řekl bych, že jsi porušila školní řád, proto ten dopis. Načti si ho.

host*
hodnocení

0x

Obvykle bývá povinnost omluvit nepřítomnost žáka do 2 dnů. Pokud škola do 5 dnů nedostane informaci se zdůvodněním, proč žák chybí, píše dopis rodičům nebo zákonnému zástupci. Pokud žák do 10 dnů nezdůvodní svou nepřítomnost, zahajuje se další řízení, například ve středních školách se považuje neomluvená nepřítomnost žáka za jeho právo ukončit docházku do školy, nikdo ho nemůže nutit, aby svobodně školu ukončil a škola může jeho neomluvenou absenci považovat za projev jeho vůle dál nechodit a škola mu nebrání a vyřadí ho z evidence žáků školy. Žák i jeho rodiče nebo zákonní zástupci měli dost času na to, aby škole dali vědět, proč žák nebo žákyně nedochází na vyučování.

Poznámka: toto jsou neověřené převzaté informace z jedné střední školy a její praxe v řešení omlouvání absence.

Na základních školách je nezdůvodněná nepřítomnost žáka porušením povinnosti školní docházky, která by se už řešila ve spolupráci s dalšími institucemi, například sociálními atd., a zjišťovalo by se, co žákovi brání v docházce, zda není nějak ohrožený sociálně, zdravotně, nebo jiným způsobem. Jde o ochranu dětí a povinnosti rodičů, včetně včasného omluvení.

Ale nic není černobílé, lidé nejsou stroje, důvody nepřítomnosti mohou být různé, i důvody, proč žák má z neznámých důvodů absenci, zvláště u středoškoláků bývají různé osobní, rodinné nebo i jiné problémy, důvody, které ředitelka školy může vzít v potaz a rozhodnout.

Jak už vám tu radili, chce to vzít teď hned ihned telefon a zatelefonovat do školy, nebo poslat omluvenku písemně, třeba i doporučeně, abyste v ruce měli lístek z pošty s datem odeslání. Nebo prostě někdo z rodičů může do školy dojít.

zvidavajanca*
Povinnost omluvit zaka do dvou dnu pri nepritomnosti plati na vetsine skol - viz skolni rad.
Dnes neni problem zavolat ci poslat email. A bylo by po zbytecnych problemech.

uska*
hodnocení

0x

Děláte si legraci? V prvním dotazu uvádíte, že omluvenku budete mít 17.2. 2014. Dnes je 20.2. takže i obyčejná pošta by dopis do vaší školy doručila, ale chtělo by to omluvenku vložit do obálky a ofrankovat jí. Prvních 10 - 14 dní ležíte se zápalem plic a pak co týden chodíte na kontroly, i ve škole jste se mohla stavit, ale muselo by se vám chtít omluvenku doručit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]