Nejste přihlášen/a.
Prosím mohl by mi někdo pomoct s tímhle příkladem pořád tomu nemůžu přijít na kloub ...
( r + 2 )2 / 3 * 3r2 - 12r + 12 / r3 + 4r2 + 4r * r / ( r - 2)3 ano lomeno znamena v tomhle případě zlomkovou čáru nevím jak se to tady píše ... takže tenhle příklad je složen ze 3 zlomku ...
Ten příklad je na výtýkání výrazů pomocí vzorců a postupného vytýkání.Pokud jsem to dobře pochopil ze zadání. Je to zlomkový výraz.To lomítko v zadání nahrazuje zlomkovou čáru a hvězdička symbol násobení.
doplněno 12.02.14 09:29:Na tom papíře je to rozepsáno.Nejprve dát zlomky do tvaru ve kterém se dají propočítat,pak upravit výrazy v jednotlivých zlomcích pomocí postupného vytýkání a dle vzorců pro výrazy a pak násobení zlomků,kdy prvně vykrátím zlomky mezi sebou a zbytek vypočítám.
ne z toho co jsi uvedl jsem nevycházel.
doplněno 12.02.14 11:04:vycházel jsem z toho že mezi jednotlivými zlomky je násobení.
Jeví se přepis od @honzamalatny správně, podle zápisu tazatele to je jak píše luke237.
Ale @honzamalatny má v úpravě chybu:
3r2 - 12r + 12 ≠ 3(r + 2)(r - 2)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.