Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obsah čtyřúhelníku

Od: lenushka28 odpovědí: 1 změna:

Nakreslíme si trojúhelník, jenž bude mít obsah 1m^2. Zobrazíme jeho těžiště T ve středové souměrnosti podle středu těžnice tc na bod T´. Vznikne čtyřúhelník, jaký bude jeho obsah? (prosím, stačí když mě jenom trochu navedete, jak na to, díky)

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nekreslím si to,, jen si to představuji. Takže trojúhelník je, dejme tomu, ABC, těžiště T a označil bych ještě střed stany AB (tedy strany c) písmenem S. Obraz těžiště T budiž T1.

Ze znalostí o těžišti (leží ve dvou třetinách těžnice CS) spočtu, kde leží bod T1. Takhle zpaměti mi vycází, že leží uvnitř ABC. takže čtyřúhelník nebude konvexní a trojúhelník ABT1 bude třeba od ABC odečíst. Přitom oba trojúhelníky udou mít stejnou základnu AB,a spočítat poměr výšek by z nějaké té podobnosti neměl být problém. Jako návod, o který žádáš, by to případně mělo stačit, tedy pokub jsem to takhle zpaměti nepokakal. Pokud je něco nejasného, ozvi se.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]