Nejste přihlášen/a.
Proč tu všichni píšete slovo "úkol" s kroužkovaným U?
Důrazně odpovídám, že také nejsem všichni. I když samozřejmě píši podle pravidel studia 1950 až 1962 a postupného dalšího sebevzdělávání a četby. Netvrdím ale, že by mi omylem něco neujelo.
Omlouvám se všem, kteří nejsou všichni. Taky mi občas něco ujede, ale když se podíváte kolik lidí tady napíše úkol s kroužkovaným U, je to hrůza. A to jsou většinou žáci. Nic ve zlém, ale to mi nedalo, ů mi tam vůbec nesedí .
Plně vás(Vás) chápu. Nás tady asi všechny zlobí úroveň mateřského jazyka, ale někdy se dočítáte takové věci, kdy je člověk v situaci, že neuvažuje nad gramatikou a napíše to jak mu to jde pod prsty, protože potřebuje prostě pomoci. Chápu, že se někdo občas neudrží a na toto téma zahřímá, ale buďme tolerantní a věnujme se obsahu otázek, to si myslím je poslání této poradny. Pěkný den
Přesně to chápu jako coteda. Často je to zřejmé u dotazu,kdy se tázající svěřuje s ožehavým problémem - jeho první dotaz je opravdu samá chyba a vypovídá o jeho rozpoložení. A v další diskuzi už má gramatiku i vyjadřování na běžné úrovni. Je jasné, že kdo více méně píše podle citu k jazyku, tak ho to okamžitě zarazí. Ale v žádném případě to nekomentuji a ani toho človíčka neupozorňuji. A u některých tázajících je zase znát neobratnost při práci s klávesnicí a je to znát na spoustě překlepů. To je třeba také pochopit, protože na klávesnici hledá písmenko za písmenkem a to se špatně píše. Každý holt má jiné přednosti i nedostatky.
Já se vám všem tedy moc omlouvám, asi to patří skutečně do jiné rubriky. Chtěla jsem spíš upozornit ty, kteří tu chybu dělají, než vás, kteří jste mi odpověděli. Myslím, že nejde o to, abysme tu psali úplně bez chyb a bez překlepů atd...ale úkol s ů mi bije do očí, to se učí děti ve 2. třídě. Tak pardon, nechtěla jsem nikoho urazit.
Když si pročetš další dotazy a příspěvky na Poraďte, zjistíš, že je to mnohem horší. Někomu vypadávají písmena ze slov, jiným dokonce celá slova z vět. Je zbytečné se nad tím rozčilovat.
Řekl bych, že tohle bude záležitost především nastupující mladé generace, která se je sice zcela IN, COOL, FREE, V POHODĚ a já nevím co ještě, ale je jim to prd platný. Pro praktický život zktátka nepoužitelní.
Nahodí na sebe 10 naušnyc, špunti do uší s ňákým hyphopen, jeden až dva mobyli (nebo i notbúk) a vulgární mluvou debatí o tom, jak jsou nejen jejich rodiče ...
Neomlouveje se. Nám se taky nelíbí jak někteří tazatelé nakládají s českým jazykem. Kroužkové U je jen slabý odvar od hrůzy co prošla včera "poradte". Bez jediného y a bez diakritiky. Lidem se nechce přemýšlet jak píší a že to taky bude číst spousta lidí. . Každému se stane, že někde uletí, ale je to dáno taky věkem pisatelů a ve které době kdo chodil do školy. Já jsem chodil do školy v polovině minulého století a mluvnice byla taky trošku jiná, ale jak píše paní Lidka, chce to trochu číst a nezakrnět.
Tyno, ani já jsem se v žádném případě neurazila. Tady si může říct každý svůj názor. Já to jenom prostě neřeším a to i v případě, kdy to bije do očí. Protože opravdu znám pár lidí, kdy jim i a y nic neříká, mastí to tak, jak jim ruka padne. A přitom to jsou lidi celkem chytří, kterým jenom gramatika dělá potíže. Beru to tak, že každý umí něco jiného a někomu ani škola a ani četba moc nepomohla. Takže tyno v pohodě a přeji hezký den! I když jak jsem ráno poslouchala, nebude to všude v pohodě. Voda je holt živel! Posílám alespoň sluníčko, ať to všichni přežijí a voda rychle ustoupí!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.