Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úkol s kroužkovaným U

Od: tyna* odpovědí: 13 změna:

Proč tu všichni píšete slovo "úkol" s kroužkovaným U?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Protože dnes už málokdo umí česky.

tesyk*
hodnocení

3x

Nejsem všichni!

lidka*
hodnocení

3x

Důrazně odpovídám, že také nejsem všichni. I když samozřejmě píši podle pravidel studia 1950 až 1962 a postupného dalšího sebevzdělávání a četby. *cteni* Netvrdím ale, že by mi omylem něco neujelo. *jasne*

tyna*
hodnocení

Omlouvám se všem, kteří nejsou všichni. Taky mi občas něco ujede, ale když se podíváte kolik lidí tady napíše úkol s kroužkovaným U, je to hrůza. A to jsou většinou žáci. Nic ve zlém, ale to mi nedalo, ů mi tam vůbec nesedí .

dusatka*

Občas je to hrůza, ale aspoň je tu svoboda projevu ;) A tento dotaz spíš než do poradny patří spíš do volné diskuze (když už se tu diskutovalo o jejím zrušení ;))

hodnocení

3x

Plně vás(Vás) chápu. Nás tady asi všechny zlobí úroveň mateřského jazyka, ale někdy se dočítáte takové věci, kdy je člověk v situaci, že neuvažuje nad gramatikou a napíše to jak mu to jde pod prsty, protože potřebuje prostě pomoci. Chápu, že se někdo občas neudrží a na toto téma zahřímá, ale buďme tolerantní a věnujme se obsahu otázek, to si myslím je poslání této poradny. Pěkný den

lidka*

Přesně to chápu jako coteda. Často je to zřejmé u dotazu,kdy se tázající svěřuje s ožehavým problémem - jeho první dotaz je opravdu samá chyba a vypovídá o jeho rozpoložení. A v další diskuzi už má gramatiku i vyjadřování na běžné úrovni. Je jasné, že kdo více méně píše podle citu k jazyku, tak ho to okamžitě zarazí. Ale v žádném případě to nekomentuji a ani toho človíčka neupozorňuji. A u některých tázajících je zase znát neobratnost při práci s klávesnicí a je to znát na spoustě překlepů. To je třeba také pochopit, protože na klávesnici hledá písmenko za písmenkem a to se špatně píše. Každý holt má jiné přednosti i nedostatky. *placni*

tyna*
hodnocení

Já se vám všem tedy moc omlouvám, asi to patří skutečně do jiné rubriky. Chtěla jsem spíš upozornit ty, kteří tu chybu dělají, než vás, kteří jste mi odpověděli. Myslím, že nejde o to, abysme tu psali úplně bez chyb a bez překlepů atd...ale úkol s ů mi bije do očí, to se učí děti ve 2. třídě. Tak pardon, nechtěla jsem nikoho urazit.

Když si pročetš další dotazy a příspěvky na Poraďte, zjistíš, že je to mnohem horší. Někomu vypadávají písmena ze slov, jiným dokonce celá slova z vět. Je zbytečné se nad tím rozčilovat.

Řekl bych, že tohle bude záležitost především nastupující mladé generace, která se je sice zcela IN, COOL, FREE, V POHODĚ a já nevím co ještě, ale je jim to prd platný. Pro praktický život zktátka nepoužitelní.

Nahodí na sebe 10 naušnyc, špunti do uší s ňákým hyphopen, jeden až dva mobyli (nebo i notbúk) a vulgární mluvou debatí o tom, jak jsou nejen jejich rodiče ...

Neomlouveje se. Nám se taky nelíbí jak někteří tazatelé nakládají s českým jazykem. Kroužkové U je jen slabý odvar od hrůzy co prošla včera "poradte". Bez jediného y a bez diakritiky. Lidem se nechce přemýšlet jak píší a že to taky bude číst spousta lidí. *nevi*. Každému se stane, že někde uletí, ale je to dáno taky věkem pisatelů a ve které době kdo chodil do školy. Já jsem chodil do školy v polovině minulého století a mluvnice byla taky trošku jiná, ale jak píše paní Lidka, chce to trochu číst a nezakrnět.

lidka*

Tyno, ani já jsem se v žádném případě neurazila. Tady si může říct každý svůj názor. Já to jenom prostě neřeším a to i v případě, kdy to bije do očí. *zed* Protože opravdu znám pár lidí, kdy jim i a y nic neříká, mastí to tak, jak jim ruka padne. A přitom to jsou lidi celkem chytří, kterým jenom gramatika dělá potíže. Beru to tak, že každý umí něco jiného a někomu ani škola a ani četba moc nepomohla. Takže tyno v pohodě a přeji hezký den! I když jak jsem ráno poslouchala, nebude to všude v pohodě. Voda je holt živel! Posílám alespoň sluníčko, ať to všichni přežijí a voda rychle ustoupí! *slunce*

hodnocení

0x
Když si v jiné zdejší diskuzi přečtu "Vy se ptáte - mi odpovídáme", přijde mi kroužek na u na začátku slova jako prkotina... ani já nejsem všichni.

Další výborná ukázka prznění:

poradte.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]