Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přijetí na SŠ bez dokončení 9. roč. ZŠ

Od: alcatrazcz odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

Na ZŠ jsem již 10. rokem (opakoval jsem 8. třidu) a na střední školu jsem již přijat, ale teď sem se na školu prostě vysral, mám hodně absencí, v pololetí 2 s chování (za 32 neomluvených h.) a jsem nehodnocen z jednoho předmětu. Když se stane ,že nedokončím 9. ročník přijmou mě na SŠ? De mi o to jestli ještě není vazba mezi sš a zš ,která by referovala moje výsledky na konci 9. ročníku a jestli to může znamenat ,že mě ve výsledku nepříjmou. Jedná se o 4 letý obor s maturitou Design Interiéru. Na talentových zkouškách jsem dosáhl jednoho z nejlepších výsledků a škola o mě údajně jeví zájem, jestli to teda je v tomhle případě podstatný.

Předem děkuju za případnou odpověď.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

luke237
hodnocení

0x

Podivej se, jestli v dopise o prijeti nebyla podminka, ze musis uspesne dokoncit 2. pololeti ZS. Nekdy to byva v podminkach prijeti.

Ta SS je soukroma? Tam asi zadne podminky nebudou.

Zeptej se na te stredni skole (at tam rodice zavolaji), jestli ta tvoje situace v 2.pololeti na ZS bude problem.

Pro prijeti na SS neni nutne podle zakona absolvovat ZS. Staci, kdyz mas odchozeno 9 let (povinna skolni dochazka). Uz se to tady resilo asi 2-3x. V pripade poterby to dohledam.

Jestli si myslis, ze situace na SS bude lehci nez na ZS a budes tak moct pokracovat v dosavadnim flakani, tak to z te SS zase rychle vypadnes. Druhe pololeti teprve zacalo, takze na konci muzes mit libovolne znamky (a tim myslim "dobre znamky"). Prestan se chovat jako blbec a zacni se chovat jako nekdo, o kom chces, aby si lide mysleli, ze patri na SS.

hodnocení

0x

Při přijetí na další stupeň vzdelávání musí být splněna povinná školní docházka. Zezadu na zavěrečném vysvědčení za 2.pol. se uvádí doložka "Žák(yně) splnil(a) devět let povinné školní docházky" Pokud toto není splněno, nesmí tě vzít na sš. Kontroluje se všude, nesouvisí to se známkami. Např. když bys opakoval třeba 8. třídu, pak se počítá opakování ročníku jako 1 rok navíc, takže je splněno...ovšem sš pak takového žáka nemusí vzít. Máš splněno, takže přijetí záleží čistě na rozhodnutí ředitele dané sš...tudíž jim zřejmě nevadí

doplněno 08.02.14 10:02:

teoreticky tě mohli vzít hned, jak jsi zopakoval 8. třídu (protože jsi splnil 9 let docházky). Optej se ty nebo rodiče na sš kam se hlásíš, jestli jim bude stačit splněná devitiletá docházka nebo jestli chtějí mít uzavřen 9. ročník. Měli by mít též uvedeno v přijímacích kritériích

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Zdravím,

neklasifikace v 1. pololetí se musí do 30.6. doplnit. Na uzavření klasifikace za 2.pololetí je čas do 30.9. Pokud nebudete klasifikován na konci roku, nedostanete vysvědčení, ale výpis z vysvědčení. A na knci srpna vás čekají opravné zkoušky, pokud nesložíte máte nedostatečnou (5).

Pokud jde o jeden předmět z pololetí, tak snad není tak těžké to doplnit - domluvit se s učitelem na podmínkách (dopsání testu, zkoušení, referát). Druhé pololetí běží 14 dní, tak to snad není takový problém. Prostě si dejte bacha, dělejte, co je třeba, pokud to nejde, tak aspoň na stupeň dostatečný (4). A bude vše OK.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]