Nejste přihlášen/a.
Ahojte jednou sme s kámošem dělaly srandu z učitele mouchy udělaly sme na něj bzzzzz a dal mi facku s klíčema o 2 tejdny později mi dal další a bez dúvodu múže mi dát facku?
Nemůže. Tu první bych na tvém místě nechal plavat, sám uznej, že sis ji zasloužil.
Pokud tě ale za dva týdny dal facku bez důvodu, řešil bych to.
A kdy naposledy mohli učitelé oficiálně mlátit žáky? Už v době Svěrákovy "Obecné školy" na tu musel mít Igor Hnízdo speciální povolení z ministerstva školství
Což je věčná škoda, protože někteří by zasloužili řezat jako žito...
Nás vychovávali všichni dospělí (a to nejsem tak stár)... a běda si doma stěžovat, že jsem dostal (zaslouženou) facku od učitele či souseda... v tu ránu by mi přistála další. A to jsem si fyzický trest zasloužil (a dostal) málokdy.
Co se týká tazatele... Jak píše kolega, tu první nechejte být, byla zasloužená. Co se týká té druhé... zpytujte svědomí, zda k tomu učitel opravdu neměl důvod. Nevěřím tomu, že by Vám jednu přišil absolutně bezdůvodně.
Dobrý den, tělesné tresty jsou na našich školách zakázány. Ovšem, může se náhodně stát, že některý žák (např. při zrychlené chůzi) narazí svou tváří na učitelovu otevřenou dlaň - a to z dálky vypadá jako facka. Ale, vážněji - těžko by si učitel dovolil uhodit žáka zcela bezdůvodně, když má sám obavu, uhodit ho důvodně, aby neměl potíže. Zdravím!
Dnes si žáci dovolují k učitelům až příliž. Vůbec se nedivím, že jim ujedou nervy a jednu jim vlepí. Když jsem chodila do školy já, klidně učitel dal facku a ještě poznámku a rodiče si nedovolili přijít do školy učiteli domlouvat, jako dnes. Žák byl potrestaný ve škole i doma. Myslím, že to bylo výchovnější a děti si tolik nedovolovaly zlobit.
promiňte ale pořád se zastáváte učitelů "oni chudáčci musí učit ty parchanty" - kdo je nutil učit? Je to jejich práce a to k ní prostě patří a pokud neumí učitel udržet své nervy na uzdě - namá učit. Nesmí udeřit žáka .. to je jako bych šel po ulici a vlepil jednu nějakému člověku co půjde proti mě - minimálně je to přestupek, žák má právo se hájit oznámením na policii jako napadení, případně ublížení nazdravý (nejlépe nějak podložené, dojíd za lékařem říct mu co se stalo a říct že mě něco bolí, takové oznámením už musí policie opravdu řešit) .. žádný zákon neopravnuje učiteli dát facku žákovi- no a omlouvám se ale něco jako bzzz... není důvod proč se hned řezat .. no a bezdůvodně .. ať si to vychutná - kdybych já udeřil nějaké dítě (přesněji mladistvého kterého zaučuji na praxi) tak bych měl obrovské problémy ... proč tedy já nemůžu a učitel by mohl?
doplněno 07.02.14 19:03:ale to je všechno chyba školství ... (neobviňuju učitele) - to že nemá učitel autoritu - já se ptám proč by si měl autoritu zasloužit, autoritu má u mě ten člověk který něco dokázal, jak mohou náctiletí žáci respekt k někomu kdo by už měl být v důchodu- na věci nahlíží ze svého pohledu- pohledu pro dnešní mládež naprosto neaktuálního a nezajímaváho. Upřímně si tady teď řekněme, koho z vás by bavilo sedět 6 hodin (více či méně dle rozvrhu) na prdeli v lavici poslouchat věci které vás nezajímají, vůbec pro vás nejsou důležité, jsou vám předhozeny jen tak na papír bez nějakých souvislostí ke kterým by se žáci mohli alespoň vyjádřit. Dnešní mládež žije v době digitalizace a tahle doba bude čímdál rychlejší modernější a více digitální tak moje otázka zní "proč školství není více digitalizované?" Žáci se dozví že (s nadsázkou) před několika miliony let žil někde nějakej borec co dělal něco co vůbec není důležíté (pro nás dnes) ale už se nedozví nic co se točí kolem nich (moderní doba) .. kdyby školy zavedli předmět "cyklistika" tak by se žák do pololetí učil věci typu jak kolo funguje, co to je odrazka, jak jsou udělané plošky na odrazce, teorii jízdy, po roce by si mohli kolo prohlídnout i na obrázku na vše by psali písemky- škola by dítěti kolo tak otrávila že by se na něj neposadilo ani doba a já se s vámi vsadím že ani po 3 letech by se to dítě ve škole na kolo neposadilo - tak funguje naše užásné školství - zastaralé, proti proudu doby, neiteraktivní, neschopné, nezábavné ... na dotaz učitele angličtiny "proč si nevoláte třeba přes skype s nějakou školo v anglii. (bezesporu zajímavá věc která může naučit hodně) mi bylo odpovězeno "mě se nechce, můžou doma já s nimi projdu učebnici" ... no jo no tak tady to máte..
Nebrete to tak, že si snad přeju, aby učitel každého mohl jen tak ztřískat. Ale učitel má hlavně učit, ale taky vychovávat. A pro žáky musí být autoritou. Když ne přirozenou, tak aspoň formální. A musí mít právo se přiměřeně bránit. Facka/pohlavek za to, že si z něj nějaký smrkáč dělá blázny, je přiměřená. Když nebude mít učitel žádná práva, dopadne to jak v Americe. Viděl jste někdy americký film o škole z těch horších vrstev? Žáci učitele ignorují, hází po něm papírové vlaštovky nebo koule, na nějaké učení mu se..u. A výsledek? Mj. velké procento negramotných (odhady amerického ministerstva školství jsou údajně kolem 14 %
aktualne.centrum.cz/...
, některé oblasti tam mají ale i přes 40 % negramotných).
Jaké bychom vlastně chtěli mít učitele? Takové, kteří znají, ovšem vyžadují odpovídající úctu, nebo takové, kteří tam budou klidně i za kašpara, protože nic jiného najít nemohou? Já jsem pro tu první skupinu.
doplněno 07.02.14 19:42:> na dotaz učitele angličtiny ... "mě se nechce, ...
No jistě, protože za dnešních podmínek už to dělají jen ti, kteří akorát projdou učebnici. A půjde-li to takhle dál, nebudou to dělat ani takoví.
A proč se mají ve škole učit "nudné nepotřebné"věci? Protože
* "Z více než dvaceti dětí, které dorazily k zápisu, uměly udělat funkční kličku na tkaničce jen dvě,"popisuje úroveň dovednosti Lenka Malá, učitelka na jedné z jihočeských škol. ... umějí anglická slova, zacházet s internetem, tablety a chytrými telefony. *
magazin.aktualne.centrum./...
Proto.
nemůžete zase až tak brát články na internetu ... neumí smičku na tkaničce - v době kdy "moderní technika" až tak nebyla to bylo též také jsme prčily tkaničky akorád to nebylo na co svést (stačí si uvědomit kolik z nás mělo boty se suchým zipem) ... pod pojmem nepotřebné věci jsem zrovna neměl na mysli zavazování bot ...
Za slovní útok je přiměřená reakce násilí? Takže když půjdu po ulici, ty mě potkáš a začneš se mi smát že nemám třeba účes podle poslední módy, tak ti klidně taky můžu dát facku? Násilí rozhodně NENÍ přiměřená reakce na výsměch!
.
Učení dětí je těžké. Pokud má být vztah učitel - žák postaven na strachu, tak je násilí "dobrá" cesta. Ale neměl by být postaven spíš na něčem jiném? Opravdu si ze školy pamatujete jako nejlepší učitele ty co "nešli pro facku daleko" nebo ty, co s vámi dokázali komunikovat a zaujmout? Jo, těch druhých bylo podstatně méně. Je to totiž ta těžší cesta...
Násilí rozhodně NENÍ přiměřená reakce na výsměch!
Mozna to neni primerena reakce, ale zato velmi ucinna.
S pesti v nose prejde smich prakticky kazdeho a navic se proti tomu jen tezko hleda argument.
žák má PRÁVO bla bla bla ...
Žák má především POVINNOST dodržovat minimálně školní řád. Kdyby jej dodržoval, nenastala by tato situace a není co řešit.
Stejně si myslím, že tazatel se úžasně baví odpověďmi, druhou nezdůvodnou facku si vymyslel. Tak se chlapče pobav, jednou ti smích přejde a nebudeš na to čekat dlouho.
ty asi vůbec nevíš o čem mluvíš... pochybuju o tom, že si dovedeš představit průběh výuky některých učňovských skupin např.. já byl svědkem písemné práce z čj u oboru zámečník... no nevim.. na naší třídu si pořád někdo stěžoval, že se neumíme chovat.. ale tam mi došlo, že jsme ve skutečnosti byli andílci..tihle nebyli žáci ale zvěř... a věřím že takových skupin je dost... a pak dost záleží na povaze učitele...jestli chceš tvrdit že učitel musí mít autoritu, akorat nevim jak, když ti žák přijede do ředitelny na koloběžce... to se pak v hnoji těžko buduje nějaká autorita..
Jsem si téměř jistá, že učitel ti facku nedal a ty si uvědom, co tímto tvrzením můžeš rozpoutat. Stačí když to řekneš rodičům a oni si půjdou stěžovat řediteli, případně otevřou soudní spor, učitel už na pořád bude mít nálepku tyrana. Mám kamaráda co ho sekterářka nařkla, že ji znásilnil, po šesti letech soudů ho sice očistili ale přišel nejen o místo ale i o rodinu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.