Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spolužák je EMO

Od: funkyfrog* odpovědí: 3 změna:

Ahoj,

Do naší třídy chodil průměrný kluk. Byl tichý a měl jen pár kamarádů. Někdy jsme se dozvěděli o jeho problémech doma. Teď v osmé třídě se změnil. Začal domů nosit čtyřky a ve škole nedával pozor. Obarvil si vlasy na tmavou hnědou, začal se malovat a chodit oblékaný jako starší kluk z devítky, který je Emo. Po pár dnech měl ruce zavázané obvazy a když jsem se ptala co se mu stalo, odpověděl, že se pořezal. Rodiče mu z pokoje vzali jeho kapesní nůž a líčidla, stejně má nové šrámy na rukou. Chápu, že je to jeho věc, ale mám strach, aby si neudělal něco vážnějšího. Myslím, že by se to mělo nějak řešit, jenže nevím jak. Napadlo mě jít za třídní, jenže ta by se zmínila ve třídě před ním. Děkuji vám za přečtení otázky a budu vděčná za vaší pomoc. Přeji hezký den.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

horis*
hodnocení

0x

Třídní učitel/ka pokud dostane takovéto echo, tak by neměla situaci řešit před třídou, ale konkrétně s dotyčným. Pokud nemáte důvěru ve třídní/ho tak je lepší jít za někým, komu důvěřujete nebo využít školního psychologa (školního poradce) - pokud an škole někdo takový je.

ifkali*
hodnocení

0x

Zdravím,

a nemá na škole sourozence?Staršího?

doplněno 07.04.13 18:45:

Šlo by to řešit přes něj, když tak školní poradce-pokuď máte pocit,že to je nutné řešit.

iz*
hodnocení

0x

Jak víš, jaké má problémy doma, a odkud víš o zabaveníém noži a líčidlech? Už sis o tom promluvila se svými rodiči? Co ti radí oni?

Podle mne by ses měla obrátit na třídní učitelku, ale pokud k ní nemáš důvěru, klidně i na jiného učitele nebo na vedení školy. Ideální by byl školní psycholog, ale nevím, jestli jej tvoje škola má.

Ještě mne napadá tělocvikář - k těm má většina kluků důvěru. Pokud by s tvým spolužákem promluvil on, mohlo by to pomoci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]