Nejste přihlášen/a.
Ve všech místnostech hotelu je stejný počet lůžek. V prvním patře může být ubytováno nejvýše
78 hostů, ve druhém patře 54 hostů, ve třetím 84 a ve čtvrtém 48 hostů. Kolik nejvýše lůžek je v každé
místnosti a kolik místností má hotel? Tohle nám zadal učitel z M. Dočetl jsem se že výsledek je 6 lůžek na pokoji, 44 pokojů.
Zkusil jsem všechny možnosti jak to vypočítat, marně.. Může mi to tu prosím někdo napsat jak se k takovému výsledku dostanu? Díky předem.
Největší společný dělitel mě vyšel 8, a nej. společný dělitel bez čísla 78 mě vyšel 27. Trošku blbost, nemyslíš?
Největší společný dělitel čísel 78, 48, 84, 54 mě vyšel 8
Největší společný dělitel čísel 48, 54, 54 mě vyšel 27 zkusil jsem to 2 trochu jinak, stejně nevyšlo Můžeš mě napsat jak si to počítal ty?
Nechci otravovat, ale může mi někdo pomoci ještě s něčím? Kdy v těch slovních úlohách poznám, jestli mám dělat nej. spol. dělitele, nebo nejmenší spol. násobek?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.