Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lyžařský výcvik - musím odevzdat telefon?

Od: andrys* odpovědí: 46 změna:

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,jestli je možné,aby učitel nutil žáky na lyžařském výcviku (sedmá tř)odevzdat na noc mobilní telefony-bez předchozího upozornění rodičů a ještě bez udání kontaktů na sebe(na svůj mobil)?

46 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Tyhle zamindrákované učitele jsem vždycky nesnášela! Zneužívali svou autoritu a postavení.

Z principu, bych mu mobil neodevzada ani pod pohrůžkou násilí! Je to moje osobní věc! Řekla bych to rodičům, vím, že bych v nich měla oporu. Pokud by bylo třeba, učiteli by to vysvětlili a klidně mu dali písemné prohlášení, že si vysloveně přejí, abych ho měla u sebe i v noci - pro případ nouze.

doplněno 06.02.14 09:11:

Byla jsem upozorněna, že jsem reagovala přehnaně. Tak teď jako dospělá (snad):

Dokáži si představit zákaz používání telefonu během společných aktivit. To je jako v hodině ve škole. Ale nevidím důvod, proč bych ho nemohla používat o přestávce. Když učitel vymyslí program, tak není důvod, proč by děti měly koukat do telefonů. Na našem výcviku, by na koukání do telefonu nebyl čas.

Vím, že škola nechce ručit za případnou ztrátu drahého přístroje, takže je zákaz s sebou vozit drahou elektroniku a mobilní telefon jen po domluvě s třídním učitelem.

Slečna píše, že mají telefon odevzdat na noc. Já osobně vážně nevidím důvod, proč bych to dělala. Osobně to vnímám jako nějaké omezování osobní svobody.

doplněno 06.02.14 10:47:

@plechacek "Po rozumném vysvětlení a souhlasu dětí bych to jako omezování svobody určitě nebral" - kdyby slečna s odevzdáním souhlasila, tak tu nemáme co řešit. Pokud mohu vyslovit nesouhlas, pak je to v pořádku. Pokud nemohu, beru to omezování osobní svobody.

@jethro Úplně si nedokáži přestavit, že zrovna hraní her po nocích, by měl být vrcholný zážitek pro děti na lyžařském výcviku. Pamatuji si, že jsme bývali vzhůru cca do dvou do rána. Na střední potom s alkoholem, se spalo pár hodin..nikdo nás na sjezdovkách nešetřil, dospávalo se až doma.. Takže zabavený mobil na noc, se určitě nerovná večerka po zhasnutí @axus to popsal dobře.

plechacek*
hodnocení

3x

Já jsem opačného názoru, shodou okolností jsem byl na chatě minulý pátek, kde probíhal lyžařský výcvik ZŠ, kterou jsem jako malý navštěvoval a těchto kurzů také dost absolvoval. Kdysy se večer hrály hry, byla sranda, pouštěla se hudba nebo někdo vyprávěl příběhy či pohádky, děti seděli v kroužku kolem a napjatě poslouchaly. Teď? 2/3 dětí zíralo celý večer do telefonu, pár do tabletu, někdo do PSP. Hrozný pohled, pak se všichni diví že tato generace nezná míč a nepotkáte je venku. Já bych byl pro zabavení, a třeba v čas večeře by si pro něho mohlo dítě přijít, aby zavolalo domů co a jak. Na pokojích jsou dvě - čtyři děti zároveň, kdyby se cokoliv dělo, vyučující bydlí na stejné chodbě. Svah taky nebyl tak velký, aby se tam někdo ztratil nebo se mu nedej bože něco stalo a nikdo ho neviděl.

P

Je to omezování svobody dítěte. Učitel má umět zaujmout a ne direktivně rozkazovat.

doplněno 06.02.14 10:52:

Proč by si dítě po celodenním lyžování například nemohlo před spaním do sluchátek pustit písničku, nebo čtenou knihu?

Co když je problém v rodině a potřebuje /dítě/ zjistit jak je s bráchou v nemocnici, jestli už se vrátil táta z cest, nebo co dělá jeho láska? Umím si představit stovky důvodů. Mě v práci taky nikdo neomezuje co mám u sebe atd...

plechacek*

Po rozumném vysvětlení a souhlasu dětí bych to jako omezování svobody určitě nebral

hodnocení

2x

Nevidím důvod, proč by mělo mít dítě na noc mobil - v noci se spí a netelefonuje, většina lidí ho stejně na noc vypíná. Předpokládám, že učitel svůj požadavek něčím zdůvodnil - nic se neděje bez příčiny, ale ten důvod se asi nedozvíme :) pak bychom se mohli bavit o tom, jestli ten důvod byl dostatečně silný nebo ne.

doplněno 06.02.14 09:59:

Umím si třeba představit, že děti na mobilu do půlnoci pařily hry a ráno byly úplně hotové - pak bych zákaz pochopil.

Nevidim duvod, proc by nemelo mit dite na noc mobil - v noci se stejne spi a nikdo netelefonuje (vcetne deti), tak je to jedno, ze ho maji, vetsina lidi ho stejne na noc vypina (skutecne?), tak je to prece jedno, ze ho maji.

Predpokladam, ze ucitel svuj pozadavek nijak nezduvodnil - a pokud, pak zrejme velmi pochybne, ale ten pravy duvod se stejne nedozvime, kazdopadne ucitel nema na tohle narok at byl duvod dostatecny nebo ne.

-

Umim si predstavit, ze deti se zabavenym mobilem do pulnoci hrali karty a rano byli uplne hotove - pak je ten zakaz stale k nicemu.

plechacek*

Opravdu myslíte, že dnešní děti znají ještě něco jako hrací karty? Skutečně?

Vubec nejde o hraci karty. Jde o to, ze kdyz jim zabavis telefon, tak si najdou jinou zabavu, ktere se budou venovat do pulnoci. Nebo znas dite, ktere bez dozoru pujde vecer spat brzo? A kdyz je unavene, tak ani ty hry na mobilu hrat nebude.

Zkratka argument, ze je to mozna kvuli tomu, ze hraji dlouho do noci hry je podle mne mimo.

doplněno 06.02.14 10:39:

Navic 7. trida, to jsou 13 lety? Ve 13 muzes jit spat ve dve po celodenni namaze a v sedm rano ses cilej. To spis ten ucitel s tim ma problem, ze po jednom dni na sjezdovce je druhej den celej rozlamanej.

plechacek*

omlouvám se, již se to nebude opakovat

? Za co se omlouvas? Vzdyt je to diskuse. Jde pouze o muj nazor, ktery nemusi byt vubec pravdivy.

petr123*
hodnocení

2x

Ještě jeden úhel pohledu - otázka pro ty, co říkají že na tom odevzdání není nic špatného.

.

Máte v mobilu nějaké soukromé fotky, soukromé informace nebo třeba i hesla k různým službám? Máte tam uložené soukromé emaily a SMS? A líbilo by se vám, pokud by vám někdo mobil sebral a měl k tomu všemu přístup? Bez vaší kontroly, bez dozoru třetí důvěryhodné osoby? A navíc večer po celém dni stráveném na svahu nejspíš s něčím "dobrým pro zahřátí"? Já tedy ne!

martinaa*

Další úhel pohedu - jedná se o děti na základce. Ty budou mít těžko v mobilu hesla od účtů, maily a nahé fotky. A upřímně, kdo má v telefonu uložen různá hesla, tak je v dnešní době hloupý, stejně jako pin napsaný na kartě.

Neznám učitele, který by si dovolil vrtat žákům do telefonů, navíc, jak už tady zaznělo - učitel není důvěryhodná osoba?

doplněno 06.02.14 13:39:

A ještě bych dodala, že během mých výcviků na základce se případné telefony odevzdávaly také, i předloni na jednom táboře je děti odevzdávaly, rodiče o tom věděli a byl stanovaný čas, kdy mohou dítěti zavolat nebo kdy ono může zavolat jim. Žádný problém.

Dnešní děti jsou holt pořád omezované, pořád po nich někdo něco chce, šikanuje, buzeruje. Jen tak dál*ee*.

doplněno 06.02.14 13:40:

Jsem zvědavá, ale tato zvědavost nepřekročí hranici profesionality. U Vás ano?

doplněno 06.02.14 13:51:

To nepochybně, my měli učitele úžasné a věřili jsme jim. A jestli si přečetli nějakou sms, co jsme posílali domů? No a co:). Na face si taky všichni píší o každém svém uprdnutí, a zcela veřejně.

petr123*

Skutečně bych učiteli, co nezvládne své žáky po večerce "sklidnit" jinak než zabavením mobilů v tohle nevěřil.

.

Navíc, na horách a výletech učitelstvo po večerech více či méně chlastá. Alespoň tak to pamatuju já jako žák a student...

A po druhé flašce vína může začít zvědavost vítězit nad profesionalitou. A že by se pak v takhle povznešeném stavu nikoho nenapadlo podívat se, co má v mobilu největší sígr ve třídě nebo kdo a co píše "nejvyvynutější" žákyni bych fakt nevěřil. Když učitel nevěří dětem tak proč by měly ony jemu?

martinaa*

"Skutečně bych učiteli, co nezvládne své žáky po večerce "sklidnit" jinak než zabavením mobilů v tohle nevěřil."

Nezlobte se, ale pracoval s někdy s dětmi? Nebo ještě hůře, s puberťáky? Zřejmě ne, protože jste napsal nesmysl. V dnešní době, kdy děti mohou takřka všechno a jsou tvrdě hájené rodiči, je učitel v pozici šaška, který buzeruje a otravuje. Za mé povinné školní docházky se večer soutěžilo, zpívalo se, diskoška, promítání filmů... dnes Vám děti do očí řeknou, ať s tímto jdete do prdele. Zliskat je nemůžete, nutit také ne, protože byste mohl omezit osobní svobodu (v praxi ale samozřejě dítě na pokoji samo nezůstane). Po večerce, která je obvykle mezi 21:30 a 22:00 všichni vytáhnou mobily a buď hrají hry, nebo se baví videem, kde natočili nějakého chudáka, fejsb§kují a podobně. Jsou zvyklé jít spát třeba po půlnoci, kontrola je zbytečná, honem schovají mobil po peřinu. Ráno jsou nevyspalí, tím pádem naštvaní, roztěkaní, na svahu nedávají pozor a mohou sobě a hlavně jiným způsobit zranění.

Nemuvím v teoretické rovině, to jsou zkušenosti kolegů ze ZŠ. A to ještě dodávají, že bohudík, že jsou chlapi, protože mají aspoň nějaký respekt.

uska*

Petře, asi jste dlouho ze školy venku a nebo jste měl štěstí na učitele alkoholiky. Učitel je normální zamětnanec a při průšvihu dětí nemůže odmítnout dechovou zkoušku. Takže v dnešní době je dozor dětí daleko střízlvější jak jejich svěřenci.

petr123*

Opravdu jste nikdy třeba na školním výletě nezažila, že si učitelé dali večer "něco dobrého"? Neříkám že se ožrali do němoty, prostě panáčka pro lepší spaní... A bože chraň pokud se třeba tam kde jsme byli ubytovaní zároveň vyskytla nějaká jiná škola na výletě, to pak byla družba prostě povinnost :)

Učitel je stejný člověk jako vy a já. Já jsem zvědavý /i když ženě do mobilu bych nevlezl, ale 8 letého syna bych zkontroloval/. Vy nejste zvědavá?

doplněno 06.02.14 13:44:

Já nejsem učitel, ale pár jsem jich v životě poznal a byli mezi nimi syčáci jako mezi všemi.

naoko

Jestli lezete potají dítěti do mobilu, protože jste zvědavý ,tak máte opravdu sám se sebou velký problém. Dítěti vědomě zasahujete do soukromí, aniž byste ho o tom informovali. Každý člověk má ze zákona právo na soukromí, stejně tak i děti. Kontrolovat dítě můžete jinak, ne potají ho špehovat.

petr123*

... ano. Žádnou maminku za celou historii světa v životě nenapadlo potají se podívat do deníčku své dospívající dcery. ;)

Psal jsem že zkontroloval, né potají slídil. Záleží na situaci. Nechci se dožít toho, aby se cokoli dělo o čem bych nevěděl a co by mohlo dítěti ublížit. Jsem za něj zodpovědný víme?

naoko

Bylo by dobré abyste si i pamatoval kontext toho na co reagujete . Pak z toho jedině vyplývá, že kontrolujete potají. Zodpovědný za výchovu sice jste, ale tohle je šmíráctví .

Ke čtení zpráv byste se mohl uchýlit snad jen v krajní nouzi, máte-li pocit, že se vaše dítě ocitá v problémech, se kterými se nechce svěřit. Víte?

Až bude dítě v problémech může být pozdě.

fido*

samozřejmě. Kontrola musí být. Když je důvěra tak stačí minimální, občas, hlavně ať se neproflákne. Navíc, když není co skrývat tak ani není co kontrolovat

naoko

Mobil se dá zamknout. Proč myslíte že pedagog je nedůvěryhodný a zloděj k tomu?

A ještě jiný úhel pohledu - kdyby si snad děvčátka s "někým" v noci posílala polonahé fotky z postele ať už svoje nebo spolužačky apod. (což je velmi oblíbená hra ) vsadím boty, že bude jako první od policie vyšetřován učitel že zanedbal pedagogický dohled a první kdo by se na něj vrhli by byli právě rodiče dívenek. Ty fotky s nějakým deviantem si samozřejmě může klidně posílat dál - ale z domova. Pak za to nesou odpovědnost rodiče.

Dívenka koukám psala ráno v 8, byla té křivdy plná. Proč nezkontaktovala okamžitě nějaké centrum na ochranu dětských a lisdkých práv , proč ještě večer nezalarmovala policii a rodiče že ji učitel chce ukrást mobil? Možná bylo všechno trochu jinak a tady se z nudy zase dělá z komára velbloud.

andrys*
hodnocení

Dobrý den, divence je 40 a jsem matka a byl to muj dotaz...zajimaly me nazory ostatnich.Samozrejme jsem si zavolala na skolni inspekci.Telefony nesmi byt vybirany, pouze po predchozi domluve s rodici a reditelem skoly.Zde doslo k pochybeni ze strany ucitelu.Podotykam, ze dcera je premiantka, bezproblemova a pohodova holka.Jo a o telefon nam take neslo.Slo jen o princip a treba pro pouceni pro nekoho jineho.Kazdy jsme jiny, kazdy mame sve nazory na veci, kazdy jine zkusenosti, takze i kdyz s Vasim nazorem nesouhlasim, respektuji ho a dekuji za nej.
uska*

Jistě na svou reakci máte právo, ale 100% pan ředitel v příštím školním roce dá do podmínek účasti na lyžařském kurzu další bod - bez mobilu. Pokud nebudete souhlasit, můžete s dcerkou jezdit na hory sama.

Poprosím vás, vezměte si týden dovolenou a jeďte na příští kurz jako dozor. Učitelé špatně shání k sobě někoho z rodičů. Po tomto kurzu by byla vaše reakce opačná.

andrys*
hodnocení

FTVS, fyzioterapeutka, trenerka sport.gymnastek...myslite, ze mam malo zkusenosti se soustredenim ,at uz sportovcu ci deti s handicapem? Dovolenou si brat nebudu a reakce nechte kazdemu dle libosti.Ja uz mam jasne rozhodnuti od erudovane osoby, inspektorky, tudíž Vase rada asi prijde nazmar.PS na kurs klidne pojedu a moc rada!

Tak či onak, aspoň jsme si udělali obrázek o člověku, který s takovou banalitou jde na školní inspekci.

petr123*

Jasně, ať si ti malí hajzlíci zvykají že jejich práva může každý libovolně omezova a oni mají držet pusu a krok. V dospělosti se jim to bude rozhodně hodit. Hmm...

martinaa*

No, pokud mohu jako učitel vyjádřit svůj upřímný názor, tak se pak nelze divit, že jsou školy plné rozmazlených fracků bez jakéhokoli respektu, na které se učitel špatně podívá a maminka a papínek už bonzují na inspekci. Mám dojem, že se jedná spíš o osobní mstu, než o skutečný problém.

petr123*
hodnocení

1x

Nemá na to žádné právo. Je to stejné jako kdyby vám zabavil třeba hodinky nebo boty, z hlediska zákona v tom není žádný rozdíl...

Pokud ho sebere násilím tak máte klidně právo to oznámit policii jako krádež. Navíc několik telefonů má rozhodně větší cenu než 5 tisíc, takže by učitel mohl mít hodně velké problémy se zákonem...

uska*
hodnocení

1x

Včerejší zážitek se sjezdovky. Autobus 10ti letých dětí rozdělen na 3 skupinky, každá měla instruktora. Nebyla jízda, aby některé dítko nezastavilo kdekoliv na sjezdovce z důvodu, že mu zvoní mobil. Je nezajímá, že stojí uprostřed, že zavazí, že ohrožují sebe i ostatní. V místě protínání dvou sjezdovek zůstal chůapec stát tak nešikovně s mobilem v ruce, že se další spolužák nestačil vyhnout. Jeden má tři stehy v obličeni a druhý vyhozené rameno. Mobily byly posbírány přímo na sjezdovce všetně sluchátek v uších, kdy lyžař absollutně neslyší, nevnímá okolí a k úrazu je jen krůček. U večeře budou rozdány na dvě hodiny a zpět opět k učiteli. Naprostý souhlas. Mobil není nutná výstroj dětského lyžaře pohybující se v kolektivu.

doplněno 06.02.14 12:22:

Obvoláni byli rodiče a u dělili souhlas s odebráním mobilu. Jako rodič bych měla vědět kolik dítko má asi kredit na mobilu, obyčejně před horami chtějí všichni děti kredit dobít. Takže tady problém nevidím a také na mobilu se dá zjistit kde a kdy se volalo atd.

doplněno 06.02.14 12:34:

ringo - rodiče byli předem upozorněni, že mohou dětem volat v době snídaně a večeře. Takže zde také není problém. Když to tak bude pokračovat, tak se nenajde nikdo, kdo by si vzal zodpovědnost na lyžáku za školní děti. Vy byste si vzal na sjezdovku 13 puberťáků? Nebo ať učí děti jen rodiče, to přijdou o nervy. . Ale zas každý rodič nelyžuje a děti by se s touto radostí neměly možnost neznámit.. Dnes už je problém najít někoho z rodičů k učitelovi na lyžařský výcvik.

OK to nikdo nezpochybňuje. Ale co pak budete dělat, až jako dítě budu tvrdit, že jsem tam měl 800 kredit a někdo mi to provolal? Prostě některé věci se nemůžou řešit represemi.

doplněno 06.02.14 12:26:

Veškeré akce s mobilem se dají vymazat, takže nezjistíte kam kdo volal, jen z výpisu. Pokud s tím souhlasili rodiče, je to něco jiného, ale sebrat dětem večer na lyžáku mobily jen tak je prostě křivárna. Já jako rodič bych měl strach, kdybych se dítěti nemohl dovolat.

Pokud své tvrzení nepodloží výpisem od operátora, viděl bych to jako křivé obvinění a škola má pro tyto účely na výběr z několika typů kázeňských trestů.

btw moji synci jedou v létě na skautský tábor a v pravidlech je, že žádné mobily, tablety apod. (mimo jiné i proto, že tábor bude ve vojenském prostoru :) )

doplněno 06.02.14 12:36:

btw když já byl dítě, mobily neexistovaly, a nevím o tom, že by o nás měli rodiče bůhvíjaký strach. Možná i proto, že jsme měli učitele, o jejichž příkazech se nediskutovalo a když jsme udělali průser, rodiče byli na jejich straně. Těžko může mít dnešní učitel autoritu, když ji nepodpoří rodiče (a veřejnost).

Hele, můj taky... na Libavu. Samozřejmně že mu taky žádnou elektroniku nedám. Bavíme se teoreticky.

Zfalšovat se dá všechno. Než posbírá mobily, zavolám si a pak z výpisu budu tvrdit, že to číslo neznám.

petr123*

Škola nemá žádný nárok požadovat výpis hovorů. Navíc žák klidně může tvrdit že mu učitel telefon poškrábal, rozbil nebo utopil v pivu. Nechtěl bych být v jeho kůži když mu deset dětí s mobily každý za více jak deset tisíc bude tvrdit že je mobil zničený a požadovat náhradu...

.

Pokud je předem v pravidlech jasný "zákaz mobilů" tak je to zcela jiná situace. Tady ale nic takového pravděpodobně nebylo.

julka*

Já jsem absolvovala několik dětských táborů a rodiče se mi nedovolali celé tři týdny. Asi proto, že neexistovaly mobily. Korensponďák jsem odeslala za celý pobyt jen jednou.

tehdy

... kdy uz přestaneme s těmi "kecy" co bylo kdysi. Taky jste zapoměla dodat, že když dve tři děti nepřežily 5 let života tak to bylo parada. taky proto měli lidi 11 dětí , aby se 4 dožili dospělosti. Kdyby byly mobily, taky by si to rodiče ověřovali. Ještě , že nezdůvodnujete, že se neumývýte když jdete na velkou, protože se to taky kdysi tak nedělalo. děti se koupali 1x tydně a nesměly se miminka krmit dříve než po lékařem určeném čase. I kdyby měly hlad.

zapoměnme na kecy co bylo kdysi. My máme své děti rádi a chceme mít jistotu, že dojely v pořádku.

Aby mému dítěti nekdo odebral mobil, tak ten vítr by si nepřál zažít. Ovšem na druhé straně je zase vědět, že mobil používá jen na telefonování 2x denně, ne na internet FB a jiné hry.

Jen jedenkrát jsem za život zažil, že nám vedení odebralo všechnu elektroniku, hodinky budíky, ale bylo to v rámci celotáborové hry, aby nebyl přehled o čase ( mobily neexistovaly).

(My máme své děti rádi...) Tak to jsem zvědav, kdy si na mě došlápne sociálka za to, že můj syn (12) nemá telefon. Teda ne že bych mu ho nechtěl pořídit, koneckonců několik přístrojů se mi stejně válí po šuplících, ale kluk nechce. Asi nestojí o to, být pod dálkovým ovládáním, jako jiné děti :)

petr123*

Na sjezdovku zapnutý mobil nepatří. Na druhou stranu i dítě na svahu se může dostat do situace, kdy by se mu mobil mohl hodit. Třeba se jako první dostane k nějaké něhodě a nikdo jiný poblíž nebude... Od toho má telefon tlačítko pro vypnutí. Pokud to dětem nedokázal učitel vysvětlit tak to není problém dětí ale učitele!

.

Jen nechápu co má srážka na svahu společného s tím, aby byly dětem v jejich volném čase zabaveny mobily. Byly jim třeba zabaveny i papíry a tužky, pokud by chtěli někomu napsat dopis? Protože na mobilu se přece jen nehrají hry (a i kdyby, učitelům po tom nic není) ale i živě komunikuje s ostatními po celém světě. Navíc taková ostrá tužka je daleko nebezpečnější než mobil :)

tehdy

... na sjezdovku zapnutý mobil nepatří ... Tak tomu nerozumím. Chápu při startu letadla, ale na sjezdovce? že by to rušilo lyže při skluzu? A vymluva , že to někoho ruší, tak to neberu. Za jízdy vám taky zvoní mobil a tam je to horší, kdybyste po něm šahali. Na lyžích dojedu dolu nebo ke kraji, pokud se tam dá zastavit a vyřídím si to, pokud to vůbec je naléhavé. To že mi zazvoní mobil, mě přece nemůže vykolejit z nějaké činnosti.

Proč na sjezdovku nepatří zapnutý mobil? a Co to zakazuje?

naoko

Naprostý souhlas. Konečně někdo rozumný. A nemyslím si, že učitel jen tak přišel a odebíral mobily na noc. Jistě k tomu něco dětem řekl.

naoko

Ten souhlas je k názoru usky.

naufrago*
hodnocení

0x

Dobrý den, předem se omlouvám, že jsem nečetla celou diskuzi, která byla jistě velmi vášnivá.

Víte, proč se vybírají telefony po večerce dětem? Řekla by Vám to maminka jedné silnější, v kolektivu ne zrovna oblíbené holčiny, jejíž fotky ve spodním prádle putovaly facebookem dost dlouho, a komentáře pod těmi fotkami způsobily mnohokrát větší rány na její duši, než fotky samotné.

Pokud je to bez vědomí rodičů a bez kontaktu na učitele, tak je to samozřejmě špatně, o tom se s Vámi hádat nebudu. Že se dítěti nedovolám a nebudu vědět, proč mi to nezvedá, co se děje, co se mu mohlo stát, to nechce zažít žádná máma.

Naše škola má ve školním řádu podmínku, že v době vyučování jsou mobilní telefony vypnuté, což platí pro jakoukoliv školní akci. Že ty telefony povolujeme, je samozřejmé, přeci nebudu dětem bránit, aby zatelefonovaly domů s "ahoj mami, bylo to super, jsme na cestě domů" - jakmile ale děti mizí na delší dobu z našeho dozoru, jsme nekompromisní. Zvláště po incidentu s fotkami (stalo se to na spaní ve škole, taktéž sedmička).

martinaa*

Skvělá a rozumná odpověď. Díkybohu, že děti u nás ve školce ještě mobily nemají.

doplněno 18.02.14 08:52:

Ringo, kdo nikdy nepracoval s dětským či puberťáckým kolektivem, tak těžko může hodnotit. Nehledě na to, že případná kyberšikana je velmi rozšířená a velmi nebezpečná. Díkybohu za sviště ve školce, na druhém stupni bych nepracovala ani za zlatý prasátko.

Nesmysl. Podle tohoto pravidla by se nesměli prodávat nože a museli by se sbírat kameny aby se lidi nepozabíjeli. Předjímat předem co kdo by mohl komu udělat je nesmysl. Každý má být zodpovědný za své činy... i puberťáci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]