Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
měl bych dotaz ohledně studia bakalářských oborů na VŠ.
Mám takový pocit, že jsem někde slyšel, že pokud člověk nedodělá bakalářský obor a třeba po dvou letech odejde, pak se mu to počítá jako neukončené studium. Co to přesně znamená?
Znamená to, že pokud by takový člověk šel následně studovat úplně jiný obor, už má na jeho dostudování pouze 4 roky? Nebo může studovat opět plných šest let, a pouze za studium dřív platí?
Děkuji
Znamena to, ze nedostane diplom, nema narok na titul a jeho nejvyssi dosazene vzdelani je stredoskolske. Nemuze se hlasit na zadny navazujici magistersky obor, protoze tam je podminkou ukonceni Bc. Pokud pujde studovat jiny obor, zacina zas od prvaku a ma na nej prislusny pocet let jako kdyby studoval poprve (tj, 3, 5, 6, podle oboru a typu studia).
doplněno 04.02.14 22:37:Aha, to placeni jsem uplne vynechala, je to tak, pri prekroceni dane doby studia se pak plati poplatky, nejake informace se daji najit treba tady student.finance.cz/...
Možná bych to ještě upřesnil...
co mě hlavně zajímá je prostě to, jestli pokud někdo zkazí bakalářský obor dejme tomu po dvou letech a odejde, poté se přihlásí na jiný bakalářský obor, zda potom tento druhý obor může opět studovat celých šest let, nebo jestli je maximální doba studia, po kterou může druhý obor studovat, zkrácena o ty neúspěšné roky, co předtím strávil na prvním oboru.
Že by v tomto případě musel takový člověk na druhém oboru začít za studium platit již po dvou letech, to vím...
doplněno 04.02.14 22:45:Mimochodem, díky za odpovědi, nerad se ptám tak blbě :D ale chci v tom mít raději úplně jasno.
Na dalsi Bc. obor ma takovy clovek potom normalne 3 roky, coz je obvykla doba bakalarskeho studia (ne 6, tak dlouho trva medicina , doba studia se nezkracuje, jinak by musel vystudovat cely obor za jeden rok a to nejde takhle nastavit. Cast z tech tri let druheho studia ale bude muset platit. V tom linku co jsem davala vys je to vsechno popsane.
Nám ve škole říkali, že bakalářský trvá 3 roky, ale když to stihnem dřív tak to prý neva, jen musíme mít všechny předměty v pořádku. Pokud někdo dělá vejšku třeba 2 roky a pak může přerušit myslím max na 2 roky aby se mu uznali předměty co má hotový, jak je to dýl tak se ty dva roky ve škole mažou (jako ty hotový předměty) ale počítá se to do maximální délky studia, takže už může jen 2 roky zadarmo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.