Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou práci si mám vybrat?

Od: palana* odpovědí: 5 změna:
Dobry den, jsem v prvaku na gymnaziu,ale porad nevim, co budu delat. Vzdycky jsem chtela byt psycholozkou, ale na takovou vysokou se pry dostane opravdu malo lidi. Zrovna jednickar nejsem...prosim poradili by jste mi nejakou praci, ktera se tyka tohohle tematu, ale nepotrebuji vyt genius, abych se tam dostala? Jinak z predmetu mi jdou rozhodne lepe jazyky nez technicke predmety. Dekuji :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zvidavajanca*
hodnocení

1x

A navíc, dnes máš možnost se hlásit na kolik škol chceš. Tedy podle toho, kolik přihlášek si zaplatíš (cca 400,-/jedna).

Nic ti nebráni, zkusit se hlásit na psychologii, ale nějaký záložní obor by to asi chtělo.

cuca*
hodnocení

1x

Bez za svym cílem. Chces byt psycholozka? Zkus si po maturite podat přihlášku. Pokud se

Do te doby nenadchnes pro něco jiného. Clovek se o to musi alespon pokusit.jednou by sis mohla polozit otazku, jezis jak ja mohla bejt stastna kdybych sla na tu psychologii! Ted delam neco co me vubec nebavi. Ale když zkusis prijimacky a nevezmou te, budes vedet, ze jsi pro to udelala vsechno a proste te nevzali.tak to nevzdavej tak hrozne dopredu. :)

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Myslím, že soudit váš prosměch podle známek v prvním pololetí na gymnáziu je nesmysl. Vždy po přestupu je to horší a potom se to srovná. Navíc jsou školy, kde na známkách moc nesejde a stejně jde o přijímačky.

Zkuste se podívat na některou z vysokých škol, co všechno se dá studovat.

Často se stává, že v průběhu střední školy svoji volbu změníš.

doplněno 01.02.14 15:06:

A chápu, že v tom chceš mít jasno, ale spousta maturantů v tom nemá jasno ani teď ;)

ivulenka*
hodnocení

0x

Co si to zkusit: jako dobrovolník vypomoci pro UNICEF: docs.google.com/... nebo pro charitu: praha.charita.cz/... a tím zjistit, zda Vás zaujme, naplní, ta práce s lidmi: tím bude jasno, zda psychologie bude pro Vás to pravé. Pokud ano, ti pracovníci by poradili, jakou školu.

ruskymuzik
hodnocení

0x

Jaké jazyky ti jdou? Čeština? Běž tam co si myslíš, že tě bude bavit. Ostatně, časem třeba změníš názor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]