Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepřímá řeč

Od: terka865446879 odpovědí: 3 změna:

Zdravím zkouším si přijímačky z angličtiny a nějak nechápu proč to mám špatně. Předem děkuji za radu
zadání je:
A:Two plus three is five.
B:What?
C He said that two plus three ...
Ve výsledkách je doplňeno "is five", ale podle mě se tam musí posouvat čas, takže "was five", ne?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pu®
hodnocení

5x

V zásadě máte pravdu, tady hraje roli skutečnost, že souslednost času lze výjimečně "ignorovat" v případech, kdy konstatovaný fakt je platný VŽDY A ZA VŠECH OKOLNOSTÍ. Což je přesně tento případ. Tři a dva bude vždycky pět, stejně jako Země se bude vždy točit a je kulatá, třeba.

A: The Earth is round.

B: What?

C: He said the Earth is round.

Oproti:

A: I am hungry.

B: What?

C: She said she was hungry.

(Klasická souslednost.)

Být to normální test, já bych vám souslednost asi i vzala, ale tady je jasně patrné, že zkoušejí, jestli poučku znáte. No tak teď už ji znáte :)

doplněno 31.01.14 14:30:

Rádo se stalo :)

tere71*
hodnocení

Moc děkuju.

andycibulka*
hodnocení

0x

Two plus three is like with five.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]