Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

5 v pololetí na vysvědčení, opravné zkoušky?

Od: lu* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

chtěla bych se obrátit s prosbou o radu kvůli 5ky z pololetního vysvědčení na SOŠ. Abych byla upřímná, sama jsem to nečekala, přestože jsem to měla tak tak, ano, jsem na matiku antitalent, ale vždycky jsem to dala na dostatečnou a tohle mě docela překvapilo. Přečetla jsem si různé fóra na toto téma a bylo tam řečeno, že v pololetí se to neřeší, respektive je to spíše varování na zlepšení známky do příštího pololetí, ale dneska jsem našla jednu zprávu, v níž bylo, že jak kdy a v jakých škokách. T

Tudíž bych byla moc ráda, kdyby mi někdo na to řekl svůj názor, protože už teď jsem naprosto s nervy v koncích při představě opravných zkoušek a jak to bude probíhat, potažmo jestli mě můžou kvůli tomuto nezdaru vyhodit ze školy.

Našla jsem si ještě školní řád naší školy a toto tam bylo uvedeno:

(1) Žák, jehož prospěch je na konci druhého pololetí nedostatečný z jednoho vyučovacího předmětu, koná opravnou zkoušku.

(2) Opravnou zkoušku koná i žák, jehož prospěch na konci prvního pololetí je nedostatečný z jednoho vyučovacího předmětu, který se vyučuje pouze v prvním pololetí.

Opravdu doufám, že jsem to špatně pochopila a nebudou nutné zkoušky, kdyby ano, mohl by mi prosím někdo říct, jak to probíhá? Představa komise učitelů v čele s ředitelem školy mě prostě děsí, vzhledem k faktu, že matemetiku rozhodně nemám v krvi a jsem ráda, že to vůbec dám na 4ku.

Pokud to někdo dočetl do konce, tak moc děkuji, byla bych moc ráda, kdyby mi někdo řekl na tuto situaci svůj názor.

Hezký zbytek dne! :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cuca*
hodnocení

2x

Odpovedela sis vlastne sama tim skolnim radem..pokud je 5 nakonci roku. A v tom druhem bode delas opravky jen kdyz ten predmet uz v druhem pololeti nebude, a matika jiste bude.takze klid a do konce roku si to oprav

lu*
hodnocení

Děkuju moc za odpoveď, opravdu si toho moc vážím, já radši nechtěla dělat unáhlené závěry, doufám tedy, že to dobře dopadne :)

cuca*

Nehlede na to, ze by te jiste i u toho predavani vysvedceni upozornili...

lu*
hodnocení

No právěže můj třídní mi řekl, že si o tom potom promluvíme! Tak jsem se koukla všude možně, dokonce na ten školní řád, ale jelikož teda mám matematiku i druhé pololetí, tak žádná opravka tedy nebude? Přemýšlela jsem, jestli to nebude z jeho strany hodnocení anebo, abych mohla pokračovat, bude chtít abych mu napsala jednotlivé písmeky za první pololetí, jinak mě opravdu nic nenapadá...Radši jsem se ještě koukla pro jistotu na ten školní řád jednou, ale nic jsem nepřehlédla, tak doufám, že to nebude nic drastického.

cuca*

Tridni ti chce promluvit do duse :)zaber at je to na konci roku lepsi

luke237
Cuca to ma spravne *palec* Pojednava o tom Skolsky zakon v §69.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]