Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nový školský zákon

Od: jolaninka odpovědí: 4 změna:

Dobrý den chtěla jsem se zeptat zda se můžu hlásit např. na volné pracovní místo do školní družiny když nemám střední ped.školu,ale mám vystudovaný kurz vychovatelství a asistent pedagoga.Před mat.dovolenou jsem ve školství pracovala na pozici vychovatelka (2 roky), ale během rodičovské dovolené bylo mé místo zrušeno,takže jsem se neměla kam vrátit. Ted v září bych chtěla nastoupit na dodělání vzdělání -střední pedagogická škola.Ale ted nevm jak je to s novým zákonem o pedagogických pracovnících - četla jsem článek ,že nějaká paní učitelka má VŠpedagogickou,ale jelikoož nemá uplné ped.vzdělání musí školství opustit (učila na 1.stupni) tak nevím zda mi ta střední ped.bude stačit abych mohla nastoupit třeba do školky nebo do družiny.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Nečtěte jakésik povídání kohosik a dejte, zavolejte na školu, kde chcete nastoupit (je výběrové řízení?), nebo zřizovateli, nebo si požadavky najděte v zákonu. Už jste to mohla mít načtené.

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, do školky musíte mít přímo obor Předškolní pedagogika, a údajně v roce 2015 budou muset všechny učitelky, co mají pouze střední školu s tímto oborem, zahájit VŠ studium.

Předškolní pedagogika je na stření (většinou) křížená s mimoškolní pedagogikou, což je právě ona družina. Po vystudování tohoto oboru byste tedy mohla i do školky, i do družiny. Známá má VŠ, obor učitelství pro střední školy, ale na základce učit nemohla, i když měla vyšší kvalifikaci. Holt bordel, no.

S výškou moc neporadím, samy se třeseme, jak to dopadne a zda budeme nuceny studovat.

doplněno 30.01.14 20:02:

Kdo se mnou studovat tento zmíněný obor, je buď ve školce, nebo v družině (nebo taky dělá palačinky*smich*). Ten obor je určený pro učitelky mš a vychovatelky ve školní družině. Bohužel zda budete či nebudete muset dostudovávat ještě vysokou, to s určitostí nevím, a řekla bych, že ani samotné ministerstvo ví kulový, jak to za dva roky bude.

Podle zkušeností kamarádek, co studovaly na VŠ obory Učitelství mateřské školy bez předchozího středního pajdáku, je více ceněna a požadována právě ta střední.

jolaninka
hodnocení

Martinko, takže myslíte ,že když vystuduji střední pedagogickou školu obor - předškolní a mimoškolní pedagogika tak nebudu muset jít na VŠ a budu moci pracovat v družině? Já už jsem z toho docela zmatená jelikož každý říká něco jiného.Děkuji za odpověd.

iz*

Na to se nedá jednoznačně odpovědět. Záleží na zřizovatelích, co po zaměstnancích požadují. Některým (zatím) stačí SŠ v oboru, jiní vyžadují Vš.

Těch VŠ bude přibývat a časem ji budou potřebovat všichni zaměstnanci. Takže pokud máte maturitu v jiném oboru, bylo by podle mne lepší studium VŠ.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]