Nejste přihlášen/a.
Chci být jako táta řidičem ale nevím kám mám jít co potřebuju (krome řidičáku)...nevím kam přesně mám jít... potřeboval bych pomoc ohledně hlédání škol na tuto práci...
Děkuji moc za odpověd
Ahoj Tomiku, říká se, že "točit tím kolem" umí každej pitomec, a situace na silnicích tomu docela odpovídá. Takže Ti vlastně stačí jen základní vzdělání, řidičák a profesní průkaz...
Ale už Ti tady kolegové řekli, že je dobré o tom autu něco znát, v případě problému po cestě vědět jak opravit a vyřešit. Takže bych Ti doporučil obor automechanik, případně autotronik - ten je více zaměřený na elektroniku a diagnostiku závad, tento obor má vzhledem k vývoji aut velkou budoucnost. Pokud jsi chytrý, můžes si udělat dopravní průmyslovku.
Jen Tě chci trošku varovat, asi Tě teď láká být řidičem, ale třeba Tě to časem přestane bavit. Proto je dobré mít nějaké rozumné vzdělání, budeš mít v životě více možností čím se živit, kdyby Tě to ježdění přestalo bavit, nebo by ses ho musel vzdát třeba kvůli nějakým zdravotním problémům - které Ti samozřejmě nepřeji a nechci je přivolávat. Ale v životě je dobré a rozumné počítat i s nějakými horšími variantami.
Ještě doplním, pokud bys chtěl dělat kamioňáka a jezdit za hranice, tak nezanedbávej výuku jazyků, už hodně dávno jeden moudrý člověk řekl, že "kolik řečí znáš, tolikrát jsi člověkem" !
Držím Ti palce, ať se Ti přání splní. Je hezké, když má člověk rád práci, která ho živí!
... a nezlob se, ale neodpustím si to - chceš být řidičem "nákladných" aut - tedy drahých? Anebo spíš "nákladních", tedy těch co vozí nějaký náklad? Já vím, spíše těch větších než těch dražších, viď?
chceš být řidičem "nákladných" aut - tedy drahých? Anebo spíš "nákladních", tedy těch co vozí nějaký náklad?
@luke, reagujete na mne, já nechci být řidičem. Navíc je zde taková zvyklost, že pokud neporadíme, tak nekritizujeme ani češtinu, navíc se snažíme neopisovat od jiných, pokud jste si ještě nevšiml! Hezký den ...
doplněno 30.01.14 02:36:@luke, Slovák by asi udělal více chyb, nebo by mluvil svojí řečí, a určitě by řekl spíše "vodič"než "řidič", jak jste sám upozornil. Já jsem se pouze snažil poradit a při té příležitosti jsem jen upozornil na pravopisnou chybu.
Možná jsem Vám trnem v oku od doby, kdy jsem Vám vytknul určitou záležitost, je to asi pouze osobní záležitost, nebudu to dále rozmazávat, zkuste se také řídit doporučením poradny, třeba poradte.cz/... hezký den...
Vim uplne presne, kdo se chce stat ridicem.
Cast predchozi odpovedi je zkopirovana proto, aby bylo videt, na co reaguji. Je to dobry zvyk z internetovych diskuzi, aby se videlo, k cemu z predchozi rozsahlejsi odpovedi se clovek vyjadruje.
Moje reakce je narazka na to, ze cesky se rekne "řidič nákladních aut", kdezto slovensky "vodič nákladných áut" (vsimnete si i/y ve slove "nakladni").
Podivej se na InfoAbsolvent.cz.
Tam jsem v menu "Kam na skolu"vybral "Podle povolani", pak "Doprava a Logistika", pak "Ridic nakladni dopravy"a vypadly mi nejake obory, na ktere si muzes kliknout a precist si, o cem jsou a kde se tyto obory nabizeji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.